Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

(11)

Deze heerlijke piadina met tomaat en gegrilde aubergine is een makkelijke lauwwarme Italiaanse lunch. Met ham, pesto en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Ingrediënten


  • 4 piadina's, Italiaans platbrood
  • 2 kleine of 1 grote (witte) aubergines
  • 6 tomaten
  • 8 plakken rauwe ham
  • flinke handvol gemengde sla - bijv. rucola of veldsla
  • 4 eetlepels rode pesto
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • vleestang
  • groot bord
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan
  • spatel

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piadina-met-tomaat-en-gegrilde-aubergine


Voorbereiding – 20 minuten

Je kunt de broden eventueel zelf maken, deze hebben geen ingewikkelde ingrediënten of bereidingswijze. 

Was de aubergine en snijd deze in plakken, niet te dik. Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de aubergine plakken met olijfolie. 

Grill de plakken in delen tot het grill patroon zichtbaar wordt aan beide kanten. Verplaats de gegrilde aubergine naar een groot bord en breng meteen op smaak met peper en zout. 

Was eventueel de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in plakken. 

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine
Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine afmaken – 10 minuten

Verhit een grote bakpan op laag vuur. Besmeer de helft van 1 kant van de piadina met een dun laagje rode pesto. Beleg de andere helft met 2 plakken rauwe ham, een beetje sla, plakken tomaten en plakken gegrilde aubergine. 

Besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper en zout en vouw de piadina dubbel. Leg de piadina in de bakpan en verwarm het broodje enkele minuten aan beide kanten. 

Herhaal voor de overige piadina's, serveer direct en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.