Ohmydish.nl


Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Deze heerlijke piadina met tomaat en gegrilde aubergine is een makkelijke lauwwarme Italiaanse lunch. Met ham, pesto en meer.

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine
30 minuten 4 personen Lunch
Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 piadina's, Italiaans platbrood
  • 2 kleine of 1 grote (witte) aubergines
  • 6 tomaten
  • 8 plakken rauwe ham
  • flinke handvol gemengde sla - bijv. rucola of veldsla
  • 4 eetlepels rode pesto
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Piadina met tomaat en gegrilde aubergine ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grill pan
  • vleestang
  • groot bord
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan
  • spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/piadina-met-tomaat-en-gegrilde-aubergine


Voorbereiding -- 20 minuten

Je kunt de broden eventueel zelf maken, deze hebben geen ingewikkelde ingrediënten of bereidingswijze.

Was de aubergine en snijd deze in plakken, niet te dik. Verhit een grill pan op hoog vuur en besprenkel de aubergine plakken met olijfolie. Grill de plakken in delen tot het grill patroon zichtbaar wordt aan beide kanten. Verplaats de gegrilde aubergine naar een groot bord en breng meteen op smaak met peper en zout.

Was eventueel de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in plakken.

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine Piadina met tomaat en gegrilde aubergine

Piadina met tomaat en gegrilde aubergine afmaken -- 10 minuten

Verhit een grote bakpan op laag vuur. Besmeer de helft van 1 kant van de piadina met een dun laagje rode pesto. Beleg de andere helft met 2 plakken rauwe ham, een beetje sla, plakken tomaten en plakken gegrilde aubergine. Besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper en zout en vouw de piadina dubbel. Leg de piadina in de bakpan en verwarm het broodje enkele minuten aan beide kanten.

Herhaal voor de overige piadina's, serveer direct en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Vijgen clafoutis

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.