Tagliata - Italiaanse biefstuksalade
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.

30 minuten
4 personen
Tagliata - Italiaanse biefstuksalade ingrediënten
Recept tagliata - italiaanse biefstuksalade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Breng de biefstukken op smaak met een beetje zwarte peper en grof zeezout.

Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de rucola.

Tagliata - Italiaanse biefstuksalade
Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

De Tagliata - Italiaanse biefstuksalade afmaken – 20 minuten

Verdeel een flinke handvol rucola per bord, verdeel hier cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas over. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie, zwarte peper en grof zeezout.

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan op hoog vuur en bak de biefstukken mooi bruin aan beide kanten. Zorg ervoor dat de biefstukken mooi rosé zijn en pak deze in met aluminiumfolie.

Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten, snijd ze dan in stukjes en leg deze bovenop de salade. Serveer direct, eet smakelijk!

Tips!

Wat is tagliata di manzo?

Tagliata di manzo is een Italiaanse salade met biefstuk, rucola, tomaatjes en Parmezaanse kaas.

Tagliata betekent afsnijden, di manzo betekent van rundvlees. Vrij vertaald betekent het ‘stuk rundvlees’.

Welk vlees voor tagliata?

Meestal wordt er voor tagliata, wat een ‘stuk rundvlees’ betekent, biefstuk, entrecôte of ribeye gebruikt.

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
266.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.66 g
1.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.54 g
4.37 g
Eiwitten
41.17 g
Vezels
0.99 g
Natrium
890.1 mg
Mineralen
Ijzer
3.87 mg
Calcium
216.55 mg
Magnesium
47.78 mg
Kalium
47.78 mg
Fosfor
467.05 mg
Koper
0.21 mg
Zink
7.35 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
9.9 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
166.76 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
2.58 µg
Foliumzuur
29.28 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
0.96 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tagliata - Italiaanse biefstuksalade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.