Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tagliata-italiaanse-biefstuksalade
Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Breng de biefstukken op smaak met een beetje zwarte peper en grof zeezout.
Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de rucola.
Verdeel een flinke handvol rucola per bord, verdeel hier cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas over. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie, zwarte peper en grof zeezout.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan op hoog vuur en bak de biefstukken mooi bruin aan beide kanten. Zorg ervoor dat de biefstukken mooi rosé zijn en pak deze in met aluminiumfolie.
Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten, snijd ze dan in stukjes en leg deze bovenop de salade. Serveer direct, eet smakelijk!
Wat is tagliata di manzo?
Tagliata di manzo is een Italiaanse salade met biefstuk, rucola, tomaatjes en Parmezaanse kaas.
Tagliata betekent afsnijden, di manzo betekent van rundvlees. Vrij vertaald betekent het ‘stuk rundvlees’.
Welk vlees voor tagliata?
Meestal wordt er voor tagliata, wat een ‘stuk rundvlees’ betekent, biefstuk, entrecôte of ribeye gebruikt.
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!