15 x tapas recepten

Tapas recepten komen uit Spanje en worden als hapje of tussendoortje gegeten. Van klassieke Spaanse tapas tot verrassende combinaties om samen te delen.

Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen

Tapas wordt steeds populairder en meestal zijn er meerdere tapas restaurants te vinden in elke stad in Nederland. Tapas zelf maken is niet alleen makkelijk maar meestal ook nog eens leuk om te doen, heerlijk om kleine tapas gerechten samen te delen.

Wat is tapas?

Een “tapa” is simpelweg een kleine hoeveelheid eten. In principe kun je dus elk soort gerecht als “tapa” serveren. Tapas komt uit Spanje, het betekent letterlijk “afgedekt” en daar is ook de herkomst van “tapa” van af te leiden.

Een van de meest gehoorde verhalen van de herkomst van tapas is dat dit begonnen was met kleine plakjes vlees of brood waarmee een drankje afgedekt werd. Dit om te voorkomen dat er vliegen of andere insecten in de drankjes kwamen. 

Spaanse tapas kent vele soorten klassieke tapas, maar ook modernere tapas met verrassende combinaties worden steeds populairder. 

FotoRecept
Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

10 minuten bereidingstijd
Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes. Naar recept
Albóndigas de choco

Albóndigas de choco

55 minuten bereidingstijd
Albóndigas de choco zijn lekkere Spaanse tapas gemaakt van inktvis en gekookt in visbouillon. Naar recept
Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli

40 minuten bereidingstijd
Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus. Naar recept
Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

25 minuten bereidingstijd
Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met chorizo en ze zijn klaar in minder dan een half uur. Perfect tijdens de borrel of een feestje. Naar recept
Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

30 minuten bereidingstijd
Huevos rotos con jamón zijn heerlijk simpele eieren op friet met rauwe ham. Deze friet kun je zelf maken van aardappelen, maar dit is niet noodzakelijk. Naar recept
Caprese spiesjes

Caprese spiesjes

10 minuten bereidingstijd
Deze caprese spiesjes zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk en super makkelijk om te maken. Een klassieker op een spiesje! Naar recept
Gebakken bloemkool

Gebakken bloemkool

30 minuten bereidingstijd
Deze gebakken bloemkool is ontzettend veelzijdig. Bloemkoolroosjes met een krokant en kruidig jasje zijn heerlijk als hapje of bijgerecht. Naar recept
Knoflookgarnalen

Knoflookgarnalen

10 minuten bereidingstijd
Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen. Naar recept
Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Gefrituurde uienringen in bierbeslag

30 minuten bereidingstijd
Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel! Naar recept
Tempura pangasius spiesjes

Tempura pangasius spiesjes

25 minuten bereidingstijd
Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas. Naar recept
Knoflookchampignons tapas

Knoflookchampignons tapas

20 minuten bereidingstijd
De populairste en misschien wel makkelijkste Spaanse tapas. Deze heerlijke knoflookchampignons zijn in een mum van tijd klaar! Naar recept
Scampi diabolique

Scampi diabolique

20 minuten bereidingstijd
Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus! Naar recept
Dadels met zuurkool en spek

Dadels met zuurkool en spek

30 minuten bereidingstijd
Deze dadels met zuurkool en spek zijn gebakken in de oven en zijn een leuke snack om uit te delen op een feestje. Naar recept
Tortellini spiesjes

Tortellini spiesjes

20 minuten bereidingstijd
Wat zijn deze tortellini spiesjes super leuk en makkelijk om te maken. Het is alsof je een mini pasta salade op een spiesje eet, zo lekker! Naar recept
Albóndigas in tomatensaus

Albóndigas in tomatensaus

40 minuten bereidingstijd
Deze lekkere albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus is een makkelijk hapje dat je bij elke tapas avond wel kunt serveren! Naar recept

Bekijk hier al onze tapas recepten. Welke is jouw favoriet?


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/15-x-tapas-recepten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Rijst bereiden
Volgend blog →
7 x rabarber recepten

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!