Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-pangasius-spiesjes
Nu gaan we het tempura beslag maken, dat is heel erg makkelijk door tempura bloem met bruisend water te mengen tot een glad beslag ontstaat. Hoeveel water je zal moeten toevoegen is moeilijk vooraf te zeggen, het hangt er namelijk ook vanaf hoe bruisend het water is dat je gebruikt. Dus voeg op gevoel bruisend water toe tot je een dikte hebt bereikt waarbij het beslag nog vloeibaar is, maar niet te vloeibaar. Het moet net dik genoeg zijn om de vis mee te bedekken.
Verhit zonnebloem of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem. Rijg vervolgens de gemarineerde stukken vis op de kleine houten prikkers.
Tempura pangasius spiesjes
Haal de spiesjes uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Deze mini spiesjes serveerden wij als onderdeel van allerlei tapas gerechtjes, maar je kunt ook grote spiesen gebruiken en serveren als hoofdgerecht. Deze spiesjes combineren goed met aioli of piccalilly. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.