Ohmydish.nl


Tempura pangasius spiesjes

Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.

Tempura pangasius spiesjes
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Tempura pangasius spiesjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 pangasiusfilets of andere witvis
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels tempura bloem
  • bruisend water
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te frituren
Tempura pangasius spiesjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • garde
  • kleine houten prikkers
  • pan met dikke bodem of te frituren
  • schuimspaan

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tempura-pangasius-spiesjes


Voorbereiding -- 15 minuten +wachttijd

Als je diepvries pangasiusfilets gebruikt, zorg je eerst dat deze volledig ontdooid zijn voordat je ze gaat marineren. Snijd de pangasius in stukjes en marineer ze vervolgens in citroensap. Breng op smaak met peper en zout en laat ze minimaal een uur marineren.

Het citroensap zal de vis dan garen, dat geeft een zachte en heerlijke smaak en textuur aan de vis. Nu gaan we het tempura beslag maken, dat is heel erg makkelijk door tempura bloem met bruisend water te mengen tot een glad beslag ontstaat.

Hoeveel water je zal moeten toevoegen is moeilijk vooraf te zeggen, het hangt er namelijk ook vanaf hoe bruisend het water is dat je gebruikt. Dus voeg op gevoel bruisend water toe tot je een dikte hebt bereikt waarbij het beslag nog vloeibaar is, maar niet te vloeibaar.

Het moet net dik genoeg zijn om de vis mee te bedekken. Verhit zonnebloem of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem. Rijg vervolgens de gemarineerde stukken vis op de kleine houten prikkers. 

Tempura pangasius spiesjes
Tempura pangasius spiesjes

Tempura pangasius spiesjes frituren -- 10 minuten

Je kunt heel makkelijk controleren of de olie heet genoeg is door een klein stukje keukenpapier in de olie te dippen. Zodra er bubbeltjes rondom ontstaan, is de olie heet genoeg.

Haal de pangasius spiesjes door het tempura beslag tot alle kanten bedekt zijn met het beslag. Frituur de spiesjes in ongeveer 4 minuten. Voeg niet teveel spiesjes tegelijk toe om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.

Haal de spiesjes uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Deze mini spiesjes serveerden wij als onderdeel van allerlei tapas gerechtjes, maar je kunt ook grote spiesen gebruiken en serveren als hoofdgerecht.

Deze spiesjes combineren goed met aioli of piccalilly. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.