Het frituren van tempura pangasius spiesjes geeft witvis een extra krokante korst. Deze mini spiesjes zijn ideaal voor bij de tapas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je diepvries pangasiusfilets gebruikt, zorg je eerst dat deze volledig ontdooid zijn voordat je ze gaat marineren. Snijd de pangasius in stukjes en marineer ze vervolgens in citroensap. Breng op smaak met peper en zout en laat ze minimaal een uur marineren.
Het citroensap zal de vis dan garen, dat geeft een zachte en heerlijke smaak en textuur aan de vis. Nu gaan we het tempura beslag maken, dat is heel erg makkelijk door tempura bloem met bruisend water te mengen tot een glad beslag ontstaat.
Hoeveel water je zal moeten toevoegen is moeilijk vooraf te zeggen, het hangt er namelijk ook vanaf hoe bruisend het water is dat je gebruikt. Dus voeg op gevoel bruisend water toe tot je een dikte hebt bereikt waarbij het beslag nog vloeibaar is, maar niet te vloeibaar.
Het moet net dik genoeg zijn om de vis mee te bedekken. Verhit zonnebloem of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem. Rijg vervolgens de gemarineerde stukken vis op de kleine houten prikkers.
Je kunt heel makkelijk controleren of de olie heet genoeg is door een klein stukje keukenpapier in de olie te dippen. Zodra er bubbeltjes rondom ontstaan, is de olie heet genoeg.
Haal de pangasius spiesjes door het tempura beslag tot alle kanten bedekt zijn met het beslag. Frituur de spiesjes in ongeveer 4 minuten. Voeg niet teveel spiesjes tegelijk toe om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.
Haal de spiesjes uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. Deze mini spiesjes serveerden wij als onderdeel van allerlei tapas gerechtjes, maar je kunt ook grote spiesen gebruiken en serveren als hoofdgerecht.
Deze spiesjes combineren goed met aioli of piccalilly. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.