Ohmydish.nl


Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel!

Gefrituurde uienringen in bierbeslag
30 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote uien
  • 100 gram bloem
  • 125 ml bier
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • optioneel: een theelepel knoflookpoeder
  • olie om te frituren
  • optioneel: knoflooksaus of een truffel-mayonaise om erbij te serveren
  • optioneel: verse peterselie om te garneren
Gefrituurde uienringen in bierbeslag ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • grote kom
  • keukenpapier
  • middelgrote kom
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-uienringen-in-bierbeslag


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius, ik doe dit zelf het liefste in een braadpan met dikke bodem. Als je geen thermometer hebt kun je gemakkelijk testen of de olie al heet genoeg is met een stukje keukenpapier.

Als er bubbels in de olie verschijnen, is de olie heet. Pel ondertussen de uien, snijd deze in dikke ringen en haal de ringen los van elkaar. Zet een kom met keukenpapier erin klaar.

Een simpele truffel-mayonaise maak je door 3 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels naturel yoghurt en deze op smaak te brengen met een beetje limoensap, peper, zout en een theelepel truffel tapenade. 

Gefrituurde uienringen in bierbeslag
Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Gefrituurde uienringen in bierbeslag afmaken -- 15 minuten

Meng het ei samen met bier en zout en voeg hier dan geleidelijk de bloem aan toe, roer met een garde tot een glad mengsel. Voor extra smaak kun je knoflookpoeder toevoegen.

Haal de ringen 1 voor 1 door het beslag en frituur deze mooi goudbruin. Voeg niet teveel uienringen tegelijk toe, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.

Draai de ringen en frituur ook de andere kant mooi goudbruin. Haal de uienringen uit de olie en laat uitlekken in de kom met keukenpapier.

Herhaal voor de resterende uienringen en serveer direct, bijvoorbeeld met een knoflooksaus of truffel-mayonaise. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen
← Vorig recept
Garnalencocktail

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.