Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gefrituurde-uienringen-in-bierbeslag
Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius, ik doe dit zelf het liefste in een braadpan met dikke bodem. Als je geen thermometer hebt kun je gemakkelijk testen of de olie al heet genoeg is met een stukje keukenpapier.
Als er bubbels in de olie verschijnen, is de olie heet. Pel ondertussen de uien, snijd deze in dikke ringen en haal de ringen los van elkaar. Zet een kom met keukenpapier erin klaar.
Een simpele truffel-mayonaise maak je door 3 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels naturel yoghurt en deze op smaak te brengen met een beetje limoensap, peper, zout en een theelepel truffel tapenade.
Meng het ei samen met bier en zout en voeg hier dan geleidelijk de bloem aan toe, roer met een garde tot een glad mengsel. Voor extra smaak kun je knoflookpoeder toevoegen.
Haal de ringen 1 voor 1 door het beslag en frituur deze mooi goudbruin. Voeg niet teveel uienringen tegelijk toe, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.
Draai de ringen en frituur ook de andere kant mooi goudbruin. Haal de uienringen uit de olie en laat uitlekken in de kom met keukenpapier.
Herhaal voor de resterende uienringen en serveer direct, bijvoorbeeld met een knoflooksaus of truffel-mayonaise. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.