Gefrituurde uienringen in bierbeslag
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gefrituurde uienringen in bierbeslag vegetarisch

Deze gefrituurde uienringen in bierbeslag zijn heerlijk krokant en de perfecte snack op een feestje. Ook een aanrader voor de borrel!

Gefrituurde uienringen in bierbeslag ingrediënten

Recept gefrituurde uienringen in bierbeslag

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celsius, ik doe dit zelf het liefste in een braadpan met dikke bodem. Als je geen thermometer hebt kun je gemakkelijk testen of de olie al heet genoeg is met een stukje keukenpapier.

Als er bubbels in de olie verschijnen, is de olie heet. Pel ondertussen de uien, snijd deze in dikke ringen en haal de ringen los van elkaar. Zet een kom met keukenpapier erin klaar.

Een simpele truffel-mayonaise maak je door 3 eetlepels mayonaise te mengen met 3 eetlepels naturel yoghurt en deze op smaak te brengen met een beetje limoensap, peper, zout en een theelepel truffel tapenade. 

Gefrituurde uienringen in bierbeslag
Gefrituurde uienringen in bierbeslag

Gefrituurde uienringen in bierbeslag afmaken – 15 minuten

Meng het ei samen met bier en zout en voeg hier dan geleidelijk de bloem aan toe, roer met een garde tot een glad mengsel. Voor extra smaak kun je knoflookpoeder toevoegen.

Haal de ringen 1 voor 1 door het beslag en frituur deze mooi goudbruin. Voeg niet teveel uienringen tegelijk toe, anders zullen ze aan elkaar gaan plakken.

Draai de ringen en frituur ook de andere kant mooi goudbruin. Haal de uienringen uit de olie en laat uitlekken in de kom met keukenpapier.

Herhaal voor de resterende uienringen en serveer direct, bijvoorbeeld met een knoflooksaus of truffel-mayonaise. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
181.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.68 g
5.94 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.81 g
0.95 g
Eiwitten
6.02 g
Vezels
3.11 g
Natrium
627.69 mg
Mineralen
Ijzer
1.15 mg
Calcium
41.81 mg
Magnesium
21.04 mg
Kalium
21.04 mg
Fosfor
94.87 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.22 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.71 µg
Vitamines
Vitamine C
9.28 mg
Vitamine D
0.27 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.23 mg
Vitamine B12
0.35 µg
Foliumzuur
29.15 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gefrituurde uienringen in bierbeslag"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.