Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met chorizo en ze zijn klaar in minder dan een half uur. Perfect tijdens de borrel of een feestje.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-gehaktballetjes
Verwijder eventueel het velletje van de chorizo en snijd de chorizo vervolgens in zo klein mogelijke stukjes. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
Meng het gehakt samen met de fijngesneden chorizo, sjalot, een ei, mosterd, peper en zout. Meng er dan een klein handjevol paneermeel doorheen, zodat je mooie balletjes kan rollen. Rol kleine balletjes met je handen en leg ze dan opzij.
Verwarm een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak de mini gehaktballetjes dan enkele minuten in de pan.
Haal ze dan uit de pan en voeg azijn toe aan de pan. Let op, want azijn damp inademen is niet aan te raden. Roer er dan basterdsuiker bij en zodra dit is opgelost voeg je de gehaktballetjes opnieuw toe aan de pan.
Zorg ervoor dat de gehaktballetjes volledig gaar zijn en ze volledig bedekt zijn met het azijn en suiker mengsel. Serveer direct met prikkers, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.