Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met chorizo en ze zijn klaar in minder dan een half uur. Perfect tijdens de borrel of een feestje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel het velletje van de chorizo en snijd de chorizo vervolgens in zo klein mogelijke stukjes. Pel de sjalot en snijd deze fijn.
Meng het gehakt samen met de fijngesneden chorizo, sjalot, een ei, mosterd, peper en zout. Meng er dan een klein handjevol paneermeel doorheen, zodat je mooie balletjes kan rollen. Rol kleine balletjes met je handen en leg ze dan opzij.
Verwarm een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak de mini gehaktballetjes dan enkele minuten in de pan.
Haal ze dan uit de pan en voeg azijn toe aan de pan. Let op, want azijn damp inademen is niet aan te raden. Roer er dan basterdsuiker bij en zodra dit is opgelost voeg je de gehaktballetjes opnieuw toe aan de pan.
Zorg ervoor dat de gehaktballetjes volledig gaar zijn en ze volledig bedekt zijn met het azijn en suiker mengsel. Serveer direct met prikkers, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.