Pittige gehaktballetjes

(21)

Deze pittige gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met chorizo en ze zijn klaar in minder dan een half uur. Perfect tijdens de borrel of een feestje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-12-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Pittige gehaktballetjes

Ingrediënten


  • 100 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 100 gram pittige chorizo
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • klein handjevol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • klontje boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • middelgrote bakpan
  • grote lepel

Pittige gehaktballetjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-gehaktballetjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwijder eventueel het velletje van de chorizo en snijd de chorizo vervolgens in zo klein mogelijke stukjes. Pel de sjalot en snijd deze fijn. 

Meng het gehakt samen met de fijngesneden chorizo, sjalot, een ei, mosterd, peper en zout. Meng er dan een klein handjevol paneermeel doorheen, zodat je mooie balletjes kan rollen. Rol kleine balletjes met je handen en leg ze dan opzij. 

Pittige gehaktballetjes
Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes afmaken -- 10 minuten

Verwarm een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak de mini gehaktballetjes dan enkele minuten in de pan. 

Haal ze dan uit de pan en voeg azijn toe aan de pan. Let op, want azijn damp inademen is niet aan te raden. Roer er dan basterdsuiker bij en zodra dit is opgelost voeg je de gehaktballetjes opnieuw toe aan de pan. 

Zorg ervoor dat de gehaktballetjes volledig gaar zijn en ze volledig bedekt zijn met het azijn en suiker mengsel. Serveer direct met prikkers, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-12-2022


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Pittige gehaktballetjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.