Deze gebakken bloemkool is ontzettend veelzijdig. Bloemkoolroosjes met een krokant en kruidig jasje zijn heerlijk als hapje of bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 04-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 10-12-2024
Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes. Je kunt de bloemkool nu even voorkoken in water of stoom deze ongeveer 5 minuten.
Giet de bloemkool af en dep deze zo droog mogelijk met keukenpapier.
Zet een diep bord klaar met 3 losgeklopte eieren en een tweede diep bord met broodkruim dat op smaak gebracht is met 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 3 theelepels kurkuma en een halve theelepel chilipoeder.
Meng alles goed door elkaar heen.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Haal de bloemkoolroosjes eerst door de losgeklopte eieren en dan door het kruidige broodkruim. Zorg dat de bloemkoolroosjes volledig zijn bedekt.
Bak de bloemkool dan mooi goudbruin in enkele minuten, bak niet teveel bloemkool tegelijk in de pan.
Haal de goudbruine bloemkoolroosjes dan uit de pan en plaats deze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.
Serveer direct met bijvoorbeeld chilisaus. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.