Deze frangipane en passievrucht taart valt lekker licht op de maag, des te meer redenen om een extra stuk te pakken! Recept voor 12 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-12-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.
Voeg dan 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in. Laat een uur lang rusten in de koelkast.
Na een uur verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Bestuif je aanrecht met een beetje bloem en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen.
Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.
Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en verdeel hier blindbakbonen overheen, dit zorgt ervoor dat het deeg plat zal blijven tijdens het bakken. Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten lang.
Meng het amandelmeel samen met suiker, 2 eieren, 6 eetlepels zachte boter en een eetlepel vanille extract tot een egale massa, de frangipane.
Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem en verdeel er dan de frangipane over. Bak de taart nogmaals 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Ontvet de kom van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop ondertussen het eiwit tot deze stijve pieken heeft en voeg dan geleidelijk 3 eetlepels suiker toe. Verdeel het opgeklopte eiwit over de taart en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
Laat de taart dan volledig afkoelen. Snijd de passievruchten door de helft en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit de scheppen en verdeel dit over de taart. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.