Frangipane en passievrucht taart

(4)

Deze frangipane en passievrucht taart valt lekker licht op de maag, des te meer redenen om een extra stuk te pakken! Recept voor 12 personen.

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Frangipane en passievrucht taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten taartbodem

  • 250 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • Snuf zout
  • 100 gram boter
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels koud water

Ingrediënten Frangipane

  • 100 gram amandelmeel
  • 110 gram suiker
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels zachte boter
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 4 passievruchten
  • 2 eiwitten
  • 3 eetlepels suiker
  • Boter om mee in te vetten
Frangipane en passievrucht taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer
  • Huishoudfolie
  • oven
  • Ronde taartvorm (24 cm)
  • Siliconen kwast
  • Bakpapier
  • Blindbakbonen
  • Grote kom
  • Garde
  • Keukenpapier
  • Snijplank & klein mesje
  • Lepel

Bereiden


Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frangipane-en-passievrucht-taart


Voorbereiding — 30 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet. 

Voeg dan 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in. Laat een uur lang rusten in de koelkast. 

Na een uur verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Bestuif je aanrecht met een beetje bloem en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. 

Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg. 

Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en verdeel hier blindbakbonen overheen, dit zorgt ervoor dat het deeg plat zal blijven tijdens het bakken. Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten lang. 

Frangipane en passievrucht taart
Frangipane en passievrucht taart

Frangipane en passievrucht taart afmaken — 40 minuten

Meng het amandelmeel samen met suiker, 2 eieren, 6 eetlepels zachte boter en een eetlepel vanille extract tot een egale massa, de frangipane. 

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem en verdeel er dan de frangipane over. Bak de taart nogmaals 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Ontvet de kom van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop ondertussen het eiwit tot deze stijve pieken heeft en voeg dan geleidelijk 3 eetlepels suiker toe. Verdeel het opgeklopte eiwit over de taart en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. 

Laat de taart dan volledig afkoelen. Snijd de passievruchten door de helft en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit de scheppen en verdeel dit over de taart. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Beef Wellington
Volgend recept →
Pasta ovenschotel met chorizo

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!