Frangipane en passievrucht taart
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frangipane en passievrucht taart vegetarisch

Deze frangipane en passievrucht taart valt lekker licht op de maag, des te meer redenen om een extra stuk te pakken! Recept voor 12 personen.

1 uur 10 minuten
12 personen
Frangipane en passievrucht taart ingrediënten

Recept frangipane en passievrucht taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding — 30 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet. 

Voeg dan 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in. Laat een uur lang rusten in de koelkast. 

Na een uur verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Bestuif je aanrecht met een beetje bloem en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. 

Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg. 

Plaats een stuk bakpapier op de taartbodem en verdeel hier blindbakbonen overheen, dit zorgt ervoor dat het deeg plat zal blijven tijdens het bakken. Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten lang. 

Frangipane en passievrucht taart
Frangipane en passievrucht taart

Frangipane en passievrucht taart afmaken — 40 minuten

Meng het amandelmeel samen met suiker, 2 eieren, 6 eetlepels zachte boter en een eetlepel vanille extract tot een egale massa, de frangipane. 

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier van de taartbodem en verdeel er dan de frangipane over. Bak de taart nogmaals 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Ontvet de kom van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en keukenpapier. Klop ondertussen het eiwit tot deze stijve pieken heeft en voeg dan geleidelijk 3 eetlepels suiker toe. Verdeel het opgeklopte eiwit over de taart en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. 

Laat de taart dan volledig afkoelen. Snijd de passievruchten door de helft en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit de scheppen en verdeel dit over de taart. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
357.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.26 g
20.97 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.11 g
9.91 g
Eiwitten
6.55 g
Vezels
1.46 g
Natrium
61.19 mg
Mineralen
Ijzer
1.27 mg
Calcium
34.55 mg
Magnesium
7 mg
Kalium
7 mg
Fosfor
53.51 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.44 mg
Jodium
3.5 µg
Selenium
5.32 µg
Vitamines
Vitamine C
0.02 mg
Vitamine D
0.47 mg
Vitamine A
0.2 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.12 mg
Vitamine B12
0.27 µg
Foliumzuur
16.29 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Frangipane en passievrucht taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.