Tomatensalsa

(4)

Een tomatensalsa is heerlijk fris, maar ook een beetje pittig. Te serveren als 'saus' bij vlees, vis en rijst of te serveren op brood en zelfs bij loempia's

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Tomatensalsa

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen (rasp)
  • scheutje witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • klein handjevol verse basilicum blaadjes
  • peper en zout naar smaak
Tomatensalsa Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • citrusrasp
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensalsa


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. Snijd de tomaten in redelijk kleine blokjes, je kunt er eventueel voor kiezen om eerst de zaadlijsten te verwijderen.

Snijd de rode peper dan ook fijn, voor extra pit kun je de zaadlijsten laten zitten. 

Tomatensalsa
Tomatensalsa

De tomatensalsa afmaken – 5 minuten

Meng de ui, knoflook, tomaten en rode peper met een scheut olijfolie en witte wijnazijn. Rasp de schil van een citroen erbij en snijd de basilicumblaadjes fijn.

Breng de tomatensalsa op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.