Ohmydish.nl


Tomatensalsa

Een tomatensalsa is heerlijk fris, maar ook een beetje pittig. Te serveren als 'saus' bij vlees, vis en rijst of te serveren op brood en zelfs bij loempia's

Tomatensalsa
15 minuten 4 personen Bijgerechten
Tomatensalsa

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen (rasp)
  • scheutje witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 knoflooktenen
  • klein handjevol verse basilicum blaadjes
  • peper en zout naar smaak
Tomatensalsa ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • citrusrasp
  • lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tomatensalsa


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. Snijd de tomaten in redelijk kleine blokjes, je kunt er eventueel voor kiezen om eerst de zaadlijsten te verwijderen. Snijd de rode peper dan ook fijn, voor extra pit kun je de zaadlijsten laten zitten.

Tomatensalsa Tomatensalsa

Tomatensalsa afmaken -- 5 minuten

Meng de ui, knoflook, tomaten en rode peper met een scheut olijfolie en witte wijnazijn. Rasp de schil van een citroen erbij en snijd de basilicumblaadjes fijn. Breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.