Klassieke lemon bars met bramen zijn super verfrissend, perfect gebakje tijdens de zomer. Zoet en zuur tegelijk en bramen om het af te maken! Mmm!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-08-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Je kunt ervoor kiezen om het kruimelige deeg te maken met een elektrische mixer met deeghaken, met een foodprocessor of kneed met de hand.
Meng suiker, lichte basterdsuiker, bloem en zoet. Voeg dan de boter in blokjes toe en meng tot het een kruimelig deeg is, dat zal niet lang duren. Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier in de lengte, vouw het bakpapier niet.
Er zullen dan nog 2 kanten onbedekt zijn, deze vet je in met boter. Laat het bakpapier aan beide kanten een deel boven de ovenschaal uitkomen, zo kun je de lemon bars makkelijk eruit tillen zodra deze klaar zijn.
Voeg het kruimelige deeg toe aan de ovenschaal en druk deze aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is.
Bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van je oven.
Als de koekbodem nog in de oven zit, kun je de citroen laag gaan maken. Meng hiervoor eieren en eigelen samen met suiker, citroensap en citroen rasp.
Zeef de bloem erbij samen met een snufje zoet en meng tot een glad mengsel is ontstaan. Dit hoeft niet perse luchtig geklopt te zijn, maar dat mag wel.
Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden Celsius. Verdeel de bramen over de koekbodem en schenk dan het eimengsel bovenop de warme bodem.
Plaats terug in de oven en bak nog eens 20 minuten, of tot de citroen laag volledig stevig is geworden. Plaats op een afkoelrek en laat het lichtjes afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.
Zet ze dan in de koelkast en wacht tot deze volledig is afgekoeld. Snijd de lemon bars dan in de gewenste vorm, rechthoeken, vierkantjes of driehoeken, net wat je wilt.
Bestuif met poedersuiker en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.