Klassieke lemon bars met bramen zijn super verfrissend, perfect gebakje tijdens de zomer. Zoet en zuur tegelijk en bramen om het af te maken! Mmm!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-bars-met-bramen
Je kunt ervoor kiezen om het kruimelige deeg te maken met een elektrische mixer met deeghaken, met een foodprocessor of kneed met de hand. Meng suiker, lichte basterdsuiker, bloem en zoet. Voeg dan de boter in blokjes toe en meng tot het een kruimelig deeg is, dat zal niet lang duren.
Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier in de lengte, vouw het bakpapier niet. Er zullen dan nog 2 kanten onbedekt zijn, deze vet je in met boter. Laat het bakpapier aan beide kanten een deel boven de ovenschaal uitkomen, zo kun je de lemon bars makkelijk eruit tillen zodra deze klaar zijn.
Voeg het kruimelige deeg toe aan de ovenschaal en druk deze aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is. Bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van je oven.
Lemon bars met bramen
Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden Celsius. Verdeel de bramen over de koekbodem en schenk dan het eimengsel bovenop de warme bodem. Plaats terug in de oven en bak nog eens 20 minuten, of tot de citroenlaag volledig stevig is geworden. Plaats op een afkoelrek en laat het lichtjes afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.
Zet ze dan in de koelkast en wacht tot deze volledig is afgekoeld. Snijd de lemon bars dan in de gewenste vorm, rechthoeken, vierkantjes of driehoeken, net wat je wilt. Bestuif met poedersuik en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.