Ohmydish.nl


Lemon bars met bramen

Klassieke lemon bars met bramen zijn super verfrissend, perfect gebakje tijdens de zomer. Zoet en zuur tegelijk en bramen om het af te maken! Mmm!

Lemon bars met bramen
45 minuten 6 personen Toetjes
Lemon bars met bramen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingredienten bodem

  • 100 gram boter + extra om in te vetten
  • 55 gram suiker
  • 240 gram bloem
  • 30 gram lichte basterdsuiker
  • snufje zout

Ingredienten citroen laag

  • 4 eieren
  • 2 eigelen
  • 250 gram suiker
  • 70 gram bloem
  • 150 ml citroensap
  • rasp van 2 citroenen
  • grote handvol bramen
Lemon bars met bramen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer, foodprocessor of kneed het deeg met de hand
  • rechthoekige ovenschaal
  • bakpapier
  • siliconen kwast
  • afkoelrek
  • snijplank & koksmes
  • oven

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lemon-bars-met-bramen


Voorbereiding -- 25 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Je kunt ervoor kiezen om het kruimelige deeg te maken met een elektrische mixer met deeghaken, met een foodprocessor of kneed met de hand. Meng suiker, lichte basterdsuiker, bloem en zoet. Voeg dan de boter in blokjes toe en meng tot het een kruimelig deeg is, dat zal niet lang duren.

Bekleed de ovenschaal met een stuk bakpapier in de lengte, vouw het bakpapier niet. Er zullen dan nog 2 kanten onbedekt zijn, deze vet je in met boter. Laat het bakpapier aan beide kanten een deel boven de ovenschaal uitkomen, zo kun je de lemon bars makkelijk eruit tillen zodra deze klaar zijn.

Voeg het kruimelige deeg toe aan de ovenschaal en druk deze aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zorg dat de laag zo egaal mogelijk is. Bak deze mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van je oven.

Lemon bars met bramen Lemon bars met bramen

Lemon bars met bramen afmaken -- 20 minuten + wachttijd

Als de koekbodem nog in de oven zit, kun je de citroen laag gaan maken. Meng hiervoor eieren en eigelen samen met suiker, citroensap en citroen rasp. Zeef de bloem erbij samen met een snufje zoet en meng tot een glad mengsel is ontstaan. Dit hoeft niet perse luchtig geklopt te zijn, maar dat mag wel.

Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden Celsius. Verdeel de bramen over de koekbodem en schenk dan het eimengsel bovenop de warme bodem. Plaats terug in de oven en bak nog eens 20 minuten, of tot de citroenlaag volledig stevig is geworden. Plaats op een afkoelrek en laat het lichtjes afkoelen voordat je deze in de koelkast zet.

Zet ze dan in de koelkast en wacht tot deze volledig is afgekoeld. Snijd de lemon bars dan in de gewenste vorm, rechthoeken, vierkantjes of driehoeken, net wat je wilt. Bestuif met poedersuik en geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Rode biet en kip plaattaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.