Ohmydish.nl


Koolrabi in roomsaus

Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.

Koolrabi in roomsaus
25 minuten 4 personen Bijgerechten
Koolrabi in roomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 koolrabi's
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 recept voor een makkelijke roomsaus, oftewel bechamelsaus
  • peper en zout naar smaak
Koolrabi in roomsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koolrabi-in-roomsaus


Voorbereiding -- 15 minuten

Begin met het maken van een bechamelsaus, je kunt het nog simpeler maken door de ui, laurier en kruidnagels weg te laten uit de melk.

Vul een middelgrote pan met water, een groentebouillon blokje en een eetlepel kerriepoeder. Schil de koolrabi's en snijd deze dan in elke gewenste vorm. Wij hebben ervoor gekozen deze te snijden in kleine partjes, maar plakjes kan natuurlijk ook.

Koolrabi in roomsaus Koolrabi in roomsaus

Koolrabi in roomsaus afmaken -- 10 minuten

Zodra het water kookt, voeg je de gesneden koolrabi toe. Kook deze ongeveer 10 minuten in het water, je zult merken dat de koolrabi al snel mooi geel zal kleuren. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de koolrabi stukjes. Giet de koolrabi af en breng de saus en koolrabi op smaak met peper en zout. Serveer met bijvoorbeeld een heerlijk ouderwetse stukje vlees en aardappels uit de oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Lavendel honing cheesecake
Volgend recept →
Clafoutis - kersengebak

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.