Indonesische Rendang
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indonesische Rendang

Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.

1 uur 40 minuten
4 personen
Indonesische Rendang ingrediënten
Recept indonesische rendang

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de runderlappen in stukjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Je kunt een eetlepel gebruiken om de harde buitenste laag van de verse gember af te schrapen. 

Wel de rode pepertjes in heet water. Kneus de citroengras stengel en snijd de laos door de helft om meer smaak vrij te laten komen. 

Indonesische rendang
Indonesische rendang

Indonesische Rendang afmaken –  1,5 uur

Verhit zonnebloemolie in een braadpan en bak de stukjes runderlappen tot deze bruin kleuren. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer op middelhoog vuur. 

Voeg de kurkuma, kardemom peulen, kaneelstokken, kaffir blaadjes, sap en rasp van een halve limoen, geraspte gember, citroengras stengel, laos en kokosmelk toe. Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer een uur zachtjes garen en controleer af en toe of er nog genoeg vocht aanwezig is. 

Snijd de gewelde pepertjes klein en voeg dit samen met het water toe aan de braadpan. Verwijder na ongeveer een uur de kardemom peulen, kaneelstokken, kaffir blaadjes, citroengras stengel en laos. 

Roer de tamarinde pasta erbij en laat het nog ongeveer een half uur garen. Controleer of het vlees gaar genoeg is geworden, dit hangt af van het type vlees dat is gebruikt. 

Serveer deze heerlijke stoof met rijst en een salade of bijvoorbeeld Oosterse sperziebonen. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is rendang?

In zuidoost Azië komt rendang veel voor, het is een gerecht gemaakt van rundvlees of andere soorten vlees dat langzaam in kokosmelk gegaard is.

In combinatie met verschillende soorten kruiden zal het vlees super mals worden, net zoals stoofvlees.

Is rendang een soort curry?

Rendang wordt beschouwd als een "droge" curry, wat betekent dat de saus al kokend ingedikt wordt.

Omdat het zo lang doorgekookt heeft, plakt de saus aan het vlees waardoor dit gerecht ontzettend veel smaak krijgt.

Een rendang is over het algemeen genomen geen pittig gerecht, je kunt de hoeveelheid en soorten kruiden naar smaak aanpassen.

Wat eet je bij een rendang?

Rendang wordt meestal geserveerd met gestoomde rijst, nasi minyak, (rijst gekookt met ghee en nasi lemak) of rijst gekookt in kokosmelk.

Of bijvoorbeeld lemang, dit is een heerlijke plakkerige rijst gekookt in bamboebuizen die tegen een open vuur geleund hebben.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Indonesische Rendang"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.