Nu het weer beter begint te worden, is de tijd voor salades eindelijk weer echt aangebroken. Ik ben er dol op! Zo ook op deze komkommersalade met rode ui.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes. Dit kun je doen met een mandoline of snijmachine, of eventueel met een koksmes.
Pel de rode ui en snijd hier een kwart van in zo dun mogelijke reepjes.
Meng de komkommer met de rode ui, rijstazijn, suiker, zout en een beetje chili poeder naar smaak. Laat de smaken minimaal een half uur intrekken.
Bestrooi de salade dan met sesamzaadjes en serveer als bijgerecht. Deze komkommersalade aten wij bij deze heerlijke zelfgemaakte lemper ajam.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.