Ohmydish.nl


Babi pangang

Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!

Babi pangang
1 uur 45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Babi pangang

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo procureur (varkensnek)
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 3 eetlepels natuurazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bonen saus (gefermenteerde bonen pasta)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker + extra bruine of gewone suiker (of gebruik kant-en-klare suikersiroop)
  • Sambal naar smaak
Babi pangang ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Kookgerei

  • Grote kom
  • Koksmes + snijplank
  • Garde
  • Huishoudfolie
  • Grillpan of barbecue of oven + grill rek
  • Siliconen kwast

Bereiden

1 uur 45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/babi-pangang


Veel dank aan ons familielid Paul Cranen die ons gewezen had op dit heerlijke recept voor zelfgemaakte babi pangang. Overigens heet dit recept van origine "Char Siu" of "Babi Panggang". Serveer met dé rode saus, hier het recept voor babi panggang saus!

Je kunt je eigen suiker siroop maken door heel simpel suiker op te lossen met een 3 op 1 ratio. Bijvoorbeeld: 3 eetlepels suiker moeten opgelost worden in 1 eetlepel water.

Voorbereiding -- 15 minuten + 1 (of 2) wacht dagen (ja, écht!)

Meng de ingrediënten in een grote kom met behulp van een garde tot deze goed gemengd zijn. Snijd de procureur over de lengte in niet al te dunne stukken. Snijd de stukken dan kruiselings in op ongeveer 1 centimeter diep, met 1.5 centimeter ruimte tussen de insneden.

Leg de stukken vlees tenminste een dag lang in de saus / marinade, in de koelkast. 2 dagen marineren is nog veel lekkerder, maar dit is niet noodzakelijk. Dek de grote kom af met huishoudfolie en bewaar deze op een koele zone in je koelkast. 

Babi panggang
Babi pangang

De Babi pangang bakken -- 30 minuten + 1 uur wachttijd

Na een dag (of 2) zal de procureur alle smaken hebben opgenomen, tot diep in het vlees. Haal de kom uit je koelkast en laat deze een uur lang op kamertemperatuur komen. Grill het vlees dan met behulp van een grillpan of oven + grill rek.

Je kunt de babi pangang ook op de barbecue bereiden. Grill het vlees op hoog vuur in 20 minuten gaar. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de saus een aantal keren, dit kun je het makkelijkste doen met een siliconen kwast. 

Bestrijk beide kanten van het vlees met maltose siroop of suiker siroop en grill dan nogmaals beide kanten 2,5 minuut, of totdat deze mooi bruin en krokant geworden is. Wees wel voorzichtig met deze handeling, de suiker zal namelijk erg heet worden

Snijd de stukken vlees in dunne reepjes zodra het vlees mooi bruin geworden is. Serveer met babi panggang saus, atjar tjampoer en een lekkere komkommersalade. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
35 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pittige komkommersalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.