Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!
Recept printen Bekijk reacties (8) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/babi-pangang
Veel dank aan ons familielid Paul Cranen die ons gewezen had op dit heerlijke recept voor zelfgemaakte babi pangang. Overigens heet dit recept van origine "Char Siu" of "Babi Panggang". Serveer met dé rode saus, hier het recept voor babi panggang saus!
Meng de ingrediënten in een grote kom met behulp van een garde totdat deze goed samengevoegd zijn. Snijd de procureur over de lengte in niet al te dunne stukken. Snijd de stukken dan kruiselings in op ongeveer 1 centimeter diep, met 1.5 centimeter ruimte tussen de insneden.
Leg de stukken vlees tenminste een dag lang in de saus / marinade, in de koelkast. 2 dagen marineren is nog veel lekkerder, maar dit is niet noodzakelijk. Dek de grote kom af met huishoudfolie en bewaar deze op een koele zone in je koelkast.
Na een dag (of 2) zal de procureur alle smaken hebben opgenomen, tot diep in het vlees. Haal de kom uit je koelkast en laat deze een uur lang op kamertemperatuur komen. Grill het vlees dan met behulp van een grillpan of oven + grill rek.
Je kunt de babi pangang ook op de barbecue bereiden. Grill het vlees op hoog vuur in 20 minuten gaar. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de saus een aantal keren, dit kun je het makkelijkste doen met een siliconen kwast.
Bestrijk beide kanten van het vlees met maltose siroop of suiker siroop en grill dan nogmaals beide kanten 2,5 minuut, of totdat deze mooi bruin en krokant geworden is. Wees wel voorzichtig met deze handeling, de suiker zal namelijk erg heet worden! Je kunt je eigen suiker siroop maken door heel simpel suiker op te lossen met een 3 op 1 ratio. Bijvoorbeeld: 3 eetlepels suiker moeten opgelost worden in 1 eetlepel water.
Snijd de stukken vlees in dunne reepjes zodra het vlees mooi bruin geworden is. Serveer met babi panggang saus en een lekkere komkommersalade. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.