Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Smaakt lekkerder dan van de Afhaal Chinees!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-10-2024
Van origine heet dit recept "Char Siu" of "Babi Panggang". Bij de afhaalchinees wordt babi pangang in veel saus geserveerd: Serveer met dé rode saus, hier het recept voor babi panggang saus!
Je kunt makkelijk zelf suiker siroop maken door heel simpel suiker op te lossen in water met een 3 op 1 ratio. Bijvoorbeeld: 3 eetlepels suiker moeten opgelost worden in 1 eetlepel water.
Meng de ingrediënten in een grote kom met behulp van een garde tot deze goed gemengd zijn. Snijd de procureur over de lengte in niet al te dunne stukken. Snijd de stukken dan kruislings in op ongeveer 1 centimeter diep, met 1.5 centimeter ruimte tussen de insneden.
Leg de stukken vlees tenminste een dag lang in de saus / marinade, in de koelkast. 2 dagen marineren is nog veel lekkerder, maar dit is niet noodzakelijk. Dek de grote kom af met huishoudfolie en bewaar deze op een koele zone in je koelkast.
Na een dag (of 2) zal de procureur alle smaken hebben opgenomen, tot diep in het vlees. Haal de kom uit je koelkast en laat deze een uur lang op kamertemperatuur komen. Grill het vlees dan met behulp van een grillpan of oven + grill rek.
Je kunt de babi pangang ook op de barbecue bereiden. Grill het vlees op hoog vuur in 20 minuten gaar. Bestrijk het vlees tijdens het grillen met de saus een aantal keren, dit kun je het makkelijkste doen met een siliconen kwast.
Bestrijk beide kanten van het vlees met maltose siroop of suiker siroop en grill dan nogmaals beide kanten 2,5 minuut, of totdat deze mooi bruin en krokant geworden is. Wees wel voorzichtig met deze handeling, je wilt niet dat het vlees zal verbranden en de suiker zal namelijk erg heet worden!
Snijd de stukken vlees in dunne reepjes zodra het vlees mooi bruin geworden is. Serveer met babi panggang saus, atjar tjampoer en een lekkere komkommersalade. Eet smakelijk!
Wat voor soort vlees kan ik gebruiken?
Behalve procureur (varkensnek) kun je ook gebruik maken van een ander stuk vlees met redelijk wat vet erin. Bijvoorbeeld een ‘boston butt’ of buikspek. Het vet geeft veel smaak aan de babi panggang.
Gebruik dus geen hamlappen of gewone varkenslapjes, deze zijn te mager en zullen vrij droog en taai van smaak worden na een lange garing.
Wat eet je bij babi panggang?
Gekookte witte rijst, nasi of bami is heerlijk om erbij te serveren. Combineer dit met een babi panggang saus voor een heerlijke maaltijd!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.