Biefstuk met roze pepersaus

(13)

Biefstuk met roze pepersaus is makkelijk en snel te maken. Extra lekker met frietjes en salade. Wist je dat roze peper eigenlijk besjes zijn i.p.v. echte peper? Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Biefstuk met roze pepersaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 biefstukken
  • paar takjes verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel mosterd naar keuze
  • 3 eetlepels roze peperkorrels
  • ongeveer 50 gram roomboter + meer
  • 200 ml room
Biefstuk met roze pepersaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vijzel of gebruik de onderkant van een pan om de peperkorrels te kneuzen
  • grote bakpan
  • bord
  • aluminiumfolie
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/biefstuk-met-roze-pepersaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Haal de biefstuk ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast. Kneus de peperkorrels in een vijzel of gebruik de onderkant van een pan. 

Plet de knoflooktenen, het is niet nodig om deze te pellen en zet deze opzij. 

Biefstuk met roze pepersaus
Biefstuk met roze pepersaus

Biefstuk met roze pepersaus afmaken -- 15 minuten

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan en bak de biefstuk enkele minuten aan beide kanten. 

Voeg de takjes tijm, rozemarijn en de geplette knoflook toe en bak deze kort mee. De exacte baktijd is afhankelijk hoe je de biefstuk gebakken wilt. Haal de biefstuk uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie om deze te laten rusten. 

Maak ondertussen de saus door meer boter toe te voegen aan de pan. Roer er dan de mosterd bij samen met de room en breng aan de kook. Laat het enkele minuten inkoken tot de gewenste dikte en voeg de gekneusde peperkorrels toe. 

Verwijder de knoflook, rozemarijn en tijm. Breng de saus op smaak met zout en serveer met biefstuk, frietjes en een salade. Smakelijk!


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.