Biefstuk met roze pepersaus
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Biefstuk met roze pepersaus

Biefstuk met roze pepersaus is makkelijk en snel te maken. Extra lekker met frietjes en salade. Wist je dat roze peper eigenlijk besjes zijn i.p.v. echte peper?

20 minuten
4 personen
Biefstuk met roze pepersaus ingrediënten
Recept biefstuk met roze pepersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Haal de biefstuk ongeveer een half uur vooraf uit de koelkast. Kneus de peperkorrels in een vijzel of gebruik de onderkant van een pan. 

Plet de knoflooktenen, het is niet nodig om deze te pellen en zet deze opzij. 

Biefstuk met roze pepersaus
Biefstuk met roze pepersaus

Biefstuk met roze pepersaus afmaken – 15 minuten

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan en bak de biefstuk enkele minuten aan beide kanten. 

Voeg de takjes tijm, rozemarijn en de geplette knoflook toe en bak deze kort mee. De exacte baktijd is afhankelijk hoe je de biefstuk gebakken wilt. Haal de biefstuk uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie om deze te laten rusten. 

Maak ondertussen de saus door meer boter toe te voegen aan de pan. Roer er dan de mosterd bij samen met de room en breng aan de kook. Laat het enkele minuten inkoken tot de gewenste dikte en voeg de gekneusde peperkorrels toe. 

Verwijder de knoflook, rozemarijn en tijm. Breng de saus op smaak met zout en serveer met biefstuk, frietjes en een salade. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
474.73 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.93 g
1.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.81 g
17.86 g
Eiwitten
35.31 g
Vezels
2.07 g
Natrium
477.98 mg
Mineralen
Ijzer
5.47 mg
Calcium
100.1 mg
Magnesium
39.03 mg
Kalium
39.03 mg
Fosfor
330.44 mg
Koper
0.13 mg
Zink
6.29 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
5.42 mg
Vitamine D
0.74 mg
Vitamine A
3.76 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
2.31 µg
Foliumzuur
8.79 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Biefstuk met roze pepersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.