De Chinese keuken kent veel verschillende gerechten, zo kent elke regio zijn eigen klassiekers. Bij de afhaalchinees kun je weer heel ander soort gerechten vinden dan deze klassiekers.
De Chinese recepten van bij de afhaalchinees zijn aangepast aan de Westerse smaken, waardoor deze helemaal niet meer authentiek zijn. Zo kun je bij de Chinese afhaal een combinatie vinden van Chinese, Indische en Indonesische gerechten vinden. Lees meer over het verschil tussen de Indische en Indonesische keuken.
In de meeste Chinese gerechten wordt gebruik gemaakt van gember, knoflook en sojasaus. De gerechten bij de afhaalchinees zijn vaak een combinatie van zoet, zuur en zout. Zoetzure gerechten zijn namelijk ontzettend populair, denk maar eens aan zoetzure woksaus.
Foe yong hai
40 minuten bereidingstijdEen foe yong hai met kip kennen de meeste van de afhaalchinees, maar maak het eens thuis. Een omelet boordevol groenten geserveerd met een heerlijke saus en rijst. Naar recept
Babi pangang
1 uur + 45 minuten bereidingstijdZelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat! Naar recept
Tjaptjoi
20 minuten bereidingstijdTjaptjoi, ofwel tjap tjoy of chop chuey, is een Amerikaans gerecht met Aziatische invloeden. Heerlijk en snel wokgerecht met biefstuk, verse groenten en noodles. Naar recept
Chinese tomatensoep
50 minuten bereidingstijdEen Chinese tomatensoep kent iedereen wel, maar heb je deze ook al eens helemaal zelf gemaakt? Eigenlijk heel makkelijk én vooral erg lekker! Naar recept
Koe loe yuk
1 uur bereidingstijdHeerlijk varkensvlees in een krokant jasje met zoetzure saus en paprika, ofwel koe loe yuk. Een favoriet bij de Chinees die makkelijk zelf te maken is. Naar recept
Loempia's met ham en kip
1 uur bereidingstijdZelfgemaakte loempia's met ham en kip zijn zo ontzettend lekker. Met een vulling met verschillende soorten groenten, incl. recept voor loempiavellen. Naar recept
Chinese kippensoep
35 minuten bereidingstijdDeze Chinese kippensoep is goed gevuld met onder andere gefrituurde glasnoedels, in dunne reepjes gesneden omelet en knapperige taugé. Naar recept
Tangcu Liji (zoetzure varkensreepjes)
35 minuten bereidingstijdDeze zoetzure varkensreepjes ken je wellicht van bij de Chinees. Zeer makkelijk zelf te maken, om je vingers bij af te likken! Recept voor 4 personen. Naar recept
Koe loe kai
1 uur bereidingstijdEen populair Chinees gerecht is koe loe kai, ofwel gefrituurde kip met een deegjasje geserveerd met paprika en een zoetzure saus. Naar recept
Shanghai noedels
40 minuten bereidingstijdShanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht! Naar recept
Deze populaire Chinese eiertaartjes staan eigenlijk nooit op de kaart bij de afhaalchinees, erg jammer als je het mij vraagt!