Tjaptjoi

(54)

Tjaptjoi, ofwel tjap tjoy of chop chuey, is een Amerikaans gerecht met Aziatische invloeden. Heerlijk en snel wokgerecht met biefstuk, verse groenten en noodles.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tjaptjoi

Ingrediënten


  • 220 gram mager rundvlees
  • 5 wortelen
  • 8 champignons
  • Handvol taugé
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 3 lente uien
  • Handje peultjes
  • Maizena
  • Maïs olie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 3 teentjes knoflook
  • Noedels naar keuze, dit recept maakt gebruik van Japanse (dikke) noedels

Kookgerei nodig


  • Wok
  • Koksmes
  • Diep bord
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Pan

Tjaptjoi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tjaptjoi


Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de uien in ringen. Haal de eindjes van de champignons af en snijd deze vervolgens doormidden of in dikke plakken. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in drieën.

Schil de wortels met behulp van een dunschiller en snijd deze in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de rode paprika vervolgens in lange reepjes.

Snijd de magere biefstukken in kleinere stukken. Vul het diepe bord met maizena en bedek elk stukje biefstuk. Zet aan de kant. 

Tjaptjoi
Tjaptjoi

De tjaptjoi afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op de hoogste stand, totdat deze begint te roken. Zet voordat je dit doet wel de afzuigkap aan, in verband met rookontwikkeling. Verhit de wok ongeveer 10 minuten, zonder er olie aan toe te voegen.

Vul in de tussentijd de pan met water en breng deze aan de kook. Kook hierin de noedels, kijk hiervoor op de verpakking hoe je deze bereidt. Voeg maïs olie toe aan de wok, dan direct de knoflook en ui.

Voeg na een minuut de biefstukken toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg dan de wortels, paprika en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg 1 eetlepel oestersaus en 3 eetlepels sojasaus toe aan het gerecht. Voeg op het laatst de taugé en peultjes toe. Serveer de tjaptjoi met de noedels in een diepe kom. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
54 stemmen

0 reacties op Tjaptjoi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.