Tjaptjoi

(35)

Tjaptjoi, ofwel tjap tjoy of chop chuey, is een Amerikaans gerecht met Aziatische invloeden. Heerlijk en snel wokgerecht met biefstuk, verse groenten en noodles.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tjaptjoi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 220 gram mager rundvlees
  • 5 wortelen
  • 8 champignons
  • Handvol taugé
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 3 lente uien
  • Handje peultjes
  • Maizena
  • Maïs olie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 3 teentjes knoflook
  • Noedels naar keuze, dit recept maakt gebruik van Japanse (dikke) noedels
Tjaptjoi ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Wok
  • Koksmes
  • Diep bord
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Pan

Bereiden


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tjaptjoi


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de uien in ringen. Haal de eindjes van de champignons af en snijd deze vervolgens doormidden of in dikke plakken. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in drieën.

Schil de wortels met behulp van een dunschiller en snijd deze in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de rode paprika vervolgens in lange reepjes.

Snijd de magere biefstukken in kleinere stukken. Vul het diepe bord met maizena en bedek elk stukje biefstuk. Zet aan de kant. 

Tjaptjoi
Tjaptjoi

De tjaptjoi afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok op de hoogste stand, totdat deze begint te roken. Zet voordat je dit doet wel de afzuigkap aan, in verband met rookontwikkeling. Verhit de wok ongeveer 10 minuten, zonder er olie aan toe te voegen.

Vul in de tussentijd de pan met water en breng deze aan de kook. Kook hierin de noedels, kijk hiervoor op de verpakking hoe je deze bereidt. Voeg maïs olie toe aan de wok, dan direct de knoflook en ui.

Voeg na een minuut de biefstukken toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg dan de wortels, paprika en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg 1 eetlepel oestersaus en 3 eetlepels sojasaus toe aan het gerecht. Voeg op het laatst de taugé en peultjes toe. Serveer de tjaptjoi met de noedels in een diepe kom. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
35 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Frambozen kwarktaart

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!