Tjaptjoi
😍 54Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Tjaptjoi

Tjaptjoi, ofwel tjap tjoy of chop chuey, is een Amerikaans gerecht met Aziatische invloeden. Heerlijk en snel wokgerecht met biefstuk, verse groenten en noodles.

20 minuten
4 personen
Tjaptjoi ingrediënten

Recept tjaptjoi

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 09-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 15-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de uien in ringen. Haal de eindjes van de champignons af en snijd deze vervolgens doormidden of in dikke plakken. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in drieën.

Schil de wortels met behulp van een dunschiller en snijd deze in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de rode paprika vervolgens in lange reepjes.

Snijd de magere biefstukken in kleinere stukken. Vul het diepe bord met maizena en bedek elk stukje biefstuk. Zet aan de kant. 

Tjaptjoi
Tjaptjoi

De tjaptjoi afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op de hoogste stand, totdat deze begint te roken. Zet voordat je dit doet wel de afzuigkap aan, in verband met rookontwikkeling. Verhit de wok ongeveer 10 minuten, zonder er olie aan toe te voegen.

Vul in de tussentijd de pan met water en breng deze aan de kook. Kook hierin de noedels, kijk hiervoor op de verpakking hoe je deze bereidt. Voeg maïs olie toe aan de wok, dan direct de knoflook en ui.

Voeg na een minuut de biefstukken toe en bak deze een aantal minuten mee. Voeg dan de wortels, paprika en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg 1 eetlepel oestersaus en 3 eetlepels sojasaus toe aan het gerecht. Voeg op het laatst de taugé en peultjes toe. Serveer de tjaptjoi met de noedels in een diepe kom. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

56 waarderingen
😍
54
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
291.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
39.15 g
11.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.45 g
1.27 g
Eiwitten
19.25 g
Vezels
7.62 g
Natrium
1282.61 mg
Mineralen
Ijzer
4.3 mg
Calcium
97.95 mg
Magnesium
50.27 mg
Kalium
50.27 mg
Fosfor
288.78 mg
Koper
0.56 mg
Zink
3.48 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
16.5 µg
Vitamines
Vitamine C
80.46 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
132.22 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
0.61 mg
Vitamine B12
1.1 µg
Foliumzuur
78.13 µg
Vitamine E
1.67 mg
Vitamine K
47.14 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tjaptjoi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.