Chinese eiertaartjes

(9)

Deze Chinese eiertaartjes zijn lekker zoet en heerlijk voor bij de koffie of thee. Recept voor 5 personen, of 10 eiertaartjes. Klaar in 35 minuten.

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Taart en cake
Chinese eiertaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram poedersuiker
  • 85 gram suiker
  • 360 gram bloem
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 10 eieren
  • 100 ml water
  • 300 gram gecondenseerde melk
  • Vanille-extract
Chinese eiertaartjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Vork
  • Garde
  • Kom
  • Oven
  • Metalen cakevormpjes
  • Middelgrote sauspan

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chinese-eiertaartjes


Voorbereiding – 15 minuten

Meng de poedersuiker samen met de bloem. Meng er dan de boter (op kamertemperatuur!) doorheen met behulp van een vork.

Klop 1 ei op in een kom met behulp van een garde. Voeg het losgeklopt ei toe aan het bloem en poedersuiker-mengsel, en voeg een aantal druppels vanille-extract toe.

Meng goed samen, het mengsel moet een beetje vochtig aanvoelen. Voeg meer boter toe als het deeg te droog aanvoelt, of meer meel als het deeg te vettig aanvoelt.

Kneed het deeg in een grote bol en haal er steeds kleinere bolletjes vanaf. Vul met de kleine bolletjes de metalen cakevormpjes.

Chinese eiertaartjes
Chinese eiertaartjes

Druk goed aan zodat de bodem en de zijkanten helemaal tegen het vormpje aanzitten. Gebruik je vingers om extra stevig aan te drukken.

Vermeng de suiker samen met het water in een middelgrote sauspan op laag vuur en wacht totdat de suiker opgelost is. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng 9 eieren 1 voor 1 door het suikerwater en voeg dan wat vanille-extract en de gecondenseerde melk aan toe. Vul de vormpjes met het ei-mengsel.

De Chinese eiertaartjes bakken – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Plaats de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak 15 tot 20 minuten lang tot goudbruin.

De vulling van de Chinese eiertaartjes moet iets wat omhoog gekomen zijn. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

9 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.