Ohmydish.nl


Chinese eiertaartjes

Deze Chinese eiertaartjes zijn lekker zoet en heerlijk voor bij de koffie of thee. Recept voor 5 personen, of 10 eiertaartjes. Klaar in 35 minuten.

Chinese eiertaartjes
35 minuten 5 personen Taart en cake
Chinese eiertaartjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 125 gram poedersuiker
  • 85 gram suiker
  • 360 gram bloem
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 10 eieren
  • 100 ml water
  • 300 gram gecondenseerde melk
  • Vanille-extract
Chinese eiertaartjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Vork
  • Garde
  • Kom
  • Oven
  • Metalen cakevormpjes
  • Middelgrote sauspan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 5 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chinese-eiertaartjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Meng de poedersuiker samen met de bloem. Meng er dan de boter (op kamertemperatuur!) doorheen met behulp van een vork. Klop 1 ei op in een kom met behulp van een garde. Voeg het losgeklopte eitje toe aan het bloem en poedersuiker-mengsel, en voeg een aantal druppels vanille-extract toe. Meng goed samen, het mengsel moet ietswat vochtig aanvoelen. Voeg meer boter toe als het deeg te droog aanvoelt, of meer meel als het deeg te vettig aanvoelt.

Kneed het deeg in een grote bol en haal er steeds kleinere bolletjes vanaf. Vul met de kleine bolletjes de metalen cakevormpjes. Druk goed aan zodat de bodem en de zijkanten helemaal tegen het vormpje aanzitten. Gebruik je vingers om extra stevig aan te drukken.

Vermeng de suiker samen met het water in een middelgrote sauspan op laag vuur en wacht totdat de suiker opgelost is. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng 9 eieren 1 voor 1 door het suikerwater en voeg dan wat vanille-extract en de gecondenseerde melk aan toe. Vul de vormpjes met het ei-mengsel.

De Chinese eiertaartjes bakken -- 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden celsius. Plaats de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak 15 tot 20 minuten lang tot goudbruin. De vulling van de Chinese eiertaartjes moet ietswat omhoog gekomen zijn.

Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Paella
Volgend recept →
Vegan bananenmelk

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.