Een foe yong hai met kip kennen de meeste van de afhaalchinees, maar maak het eens thuis. Een omelet boordevol groenten geserveerd met een heerlijke saus en rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water, zout, peperkorrels en laurierblaadjes en breng aan de kook. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en kook de kipfilets gaar in het water. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de filets.
Schil ondertussen de wortel en snijd deze in dunne reepjes. Was de prei en snijd deze in dunne (halve) ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in dunne plakjes.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Haal de kipfilets uit het water en laat ze een beetje afkoelen. Bewaar het kookvocht voor de saus.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in de kleine sauspan en fruit hierin de knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg dan de ketchup toe samen met de suiker en azijn. Kook het geheel ongeveer 2 minuten en voeg dan de (gemalen) gember en ketjap toe.
Schenk het vocht van de kip erbij en breng aan de kook. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Gebruik 2 vorken om de gare kipfilets uit elkaar te trekken in kleine stukjes.
Verhit olie in de grote bakpan, je kunt 2 bakpannen gebruiken of 2 omeletten na elkaar maken. Bak per pan eerst enkele minuten de helft van de wortel samen met de helft van de prei. Voeg dan de helft van de champignons, kip en taugé toe terwijl je nog enkele minuten langer bakt.
Klop ondertussen de eieren los samen met peper en zout. Gebruik 4 eieren per omelet, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Serveer het omelet met de saus en gekookte rijst, eet smakelijk!
Wat is foe yong hai?
Foe yong hai, foe young hai, fu yong hai, is een Chinees omelet met groenten en meestal kip, geserveerd met een zoetzure saus en witte rijst.
Is foe yong hai vegetarisch?
Foe yong hai is niet vegetarisch, aangezien er meestal kip doorheen zit. Soms ook ander soort vlees of garnalen. Je kunt dit simpelweg zelf weglaten voor een vegetarische foe yong hai.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.