Ohmydish.nl


Foe yong hai

Een foe yong hai kennen de meeste van de afhaalchinees, maar maak het eens thuis. Een omelet boordevol groenten geserveerd met een heerlijke saus en rijst.

Foe yong hai
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Foe yong hai

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 6 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 200 gram taugé
  • 250 gram champignons
  • 8 eieren
  • 4 knoflooktenen
  • 250 ml ketchup
  • 300 ml kookvocht van de kip
  • 50 ml azijn
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 eetlepel gemberpoeder of gebruik verse gember
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te bakken
  • rijst om erbij te serveren
Foe yong hai ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • champignon borstel of keukenpapier
  • kleine sauspan
  • garde
  • grote bakpan met deksel (of 2 grote bakpannen)
  • 2 vorken
  • middelgrote kom

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/foe-yong-hai


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een kleine pan met water, zout, peperkorrels en laurierblaadjes en breng aan de kook. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en kook de kipfilets gaar in het water. Dit zal ongeveer 10 minuten duren, exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de filets. 

Schil ondertussen de wortel en snijd deze in dunne reepjes. Was de prei en snijd deze in dunne (halve) ringen. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in dunne plakjes. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Haal de kipfilets uit het water en laat ze een beetje afkoelen. Bewaar het kookvocht voor de saus. 

Foe yong hai
Foe yong hai

Foe yong hai afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheutje zonnebloemolie in de kleine sauspan en fruit hierin de knoflook voor ongeveer een minuut. Voeg dan de ketchup toe samen met de suiker en azijn. Kook het geheel ongeveer 2 minuten en voeg dan de (gemalen) gember en ketjap toe. 

Schenk het vocht van de kip erbij en breng aan de kook. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Gebruik 2 vorken om de gare kipfilets uit elkaar te trekken in kleine stukjes. 

Verhit olie in de grote bakpan, je kunt 2 bakpannen gebruiken of 2 omeletten na elkaar maken. Bak per pan eerst enkele minuten de helft van de wortel samen met de helft van de prei. Voeg dan de helft van de champignons, kip en taugé toe terwijl je nog enkele minuten langer bakt. 

Klop ondertussen de eieren los samen met peper en zout. Gebruik 4 eieren per omelet, zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Serveer het omelet met de saus en gekookte rijst, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Chocolade madeleines

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.