10 x pannenkoek recepten

De lekkerste zoete en hartige pannenkoeken op een rij. Met pannenkoeken kun je alle kanten op, van frisse citroenpannenkoeken tot hartige pannenkoeken met zalm.

De lekkerste zoete en hartige pannenkoeken op een rij. Met een simpel en heerlijk basis pannenkoeken recept, tot hartige en kruidige dunne pannenkoeken. Deze crêpes zijn vooral een aanrader om eens te serveren bij een curry. 

Naast de lekkerste mini pannenkoekjes, ofwel poffertjes, bestaan er oneindig veel variaties op de standaard pannenkoeken. Je kunt natuurlijk kant-en-klaar pannenkoekenbeslag gebruiken, waar je vaak enkel melk aan toe hoeft te voegen, maar wist je dat het zelf maken van pannenkoekenbeslag ontzettend makkelijk en goedkoop is? Basis pannenkoekenbeslag heeft namelijk maar weinig ingrediënten; ei, melk en bloem. 

Naast het basisrecept voor pannenkoeken kun je blijven variëren, zo kun je gezondere havermout pannenkoeken maken of wat dacht je van pompoen pannenkoeken in de herfst.

Klik op de foto's om naar het recept te gaan.

Kaneel crêpes
Kaneel crêpes
Kersen pannenkoeken
Kersen pannenkoeken
Gekruide hartige crêpes
Gekruide hartige crêpes
Amerikaanse maple pancakes
Amerikaanse maple pancakes
Pannenkoeken
Pannenkoeken
Crêpes met praliné en chocolade
Crêpes met praliné en chocolade
Citroen pannenkoeken
Citroen pannenkoeken
Vullende pannenkoek met zalm
Vullende pannenkoek met zalm
Crêpes met vijgen en peren
Crêpes met vijgen en peren
Pikelets (Australische pannenkoekjes)
Pikelets (Australische pannenkoekjes)

10 x pannenkoek recepten: Veel gestelde vragen

Hoe voorkom je dat je eerste pannenkoek mislukt?

Begin met een goede pan, het fijnste is een koekenpan met anti aanbaklaag. 

Zorg ervoor dat je pan goed heet is, een pan die niet heet genoeg is zorgt ervoor dat de eerste pannenkoek direct zal aanplakken. Zet het vuur lager zodra de pan heet is, voeg een beetje boter toe en wrijf met keukenpapier door de pan om overtollige boter te verwijderen en te zorgen dat de volledige pan is bedekt met een laagje boter.

Voeg het pannenkoekenbeslag toe en laat dit rustig goudbruin worden, laat de pan het werk doen en verplaats de pannenkoek niet tot de bovenkant van de pannenkoek droog is geworden. Hier kun je aan zien dat het beslag gaar aan het worden is, dit wil doorgaans ook zeggen dat de onderkant mooi goudbruin is en je de pannenkoek om kunt draaien zonder dat deze zal aanplakken.

Wat is lekker op een pannenkoek?

Een basis pannenkoek is meestal vrij neutraal van smaak, al kun je voor meer smaak een beetje vanillesuiker, vanille extract of custardpoeder toevoegen aan het beslag voor zoete pannenkoeken.

Door de neutrale smaak zijn pannenkoeken geschikt om te beleggen met oneindig veel toppings. Denk hierbij aan de meest gangbare; appelstroop of poedersuiker. 

Daarnaast kun je wat betreft zoete toppings kiezen voor chocoladepasta, honing of een andere siroop, aardbeien, gebakken appelstukjes en meer.

Voor een hartige pannenkoek is spek, kaas of ham een goede keuze. Daarnaast kun je eindeloos variëren met bijvoorbeeld gerookte zalm, champignons, spinazie en nog veel meer.

Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/10-x-pannenkoek-recepten


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.