Pannenkoeken zijn al ontzettend lekker, maar de dunne crêpes zijn nóg lekkerder. Wat dacht je van deze heerlijke crêpes met praliné en chocolade? Yum!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-07-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de praliné, of gebruik kant-en-klare notenpasta. Smelt de boter en zorg dat de melk lauw is. Meng in een middelgrote kom de melk met suiker en een snuf zout. Voeg één voor één de eieren toe en roer steeds weer glad met een garde.
Voeg dan ook custard poeder toe en roer er geleidelijk de bloem bij, zorg dat er een glad beslag ontstaat. Roer er als laatste de gesmolten boter bij en zet het beslag opzij.
Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan, dus voeg geen boter of olie toe. Verplaats deze naar een kleine kom zodra deze lichtbruin gekleurd zijn.
Verwarm de bakpan dan opnieuw, dit keer wel met een beetje boter. Voeg een flinke lepel beslag toe en laat deze uitlopen tot deze heel dun is. Bak tot deze net bruin begint te kleuren en keer deze dan om, zorg ervoor dat de crêpes niet donker kleuren.
Verplaats de crêpe naar een bord en zet een tweede bord op z'n kop erop zodat de crêpes warm blijven. Herhaal dit voor het resterende beslag. Smelt ondertussen de chocolade door een kleine pan met een dun laagje water te vullen.
Plaats een kom bovenop de pan en breek hierin de chocolade in stukjes. Verwarm het water in de kleine pan, door de stoom zal de chocolade langzaam smelten.
Besmeer elke crêpe met een dun laagje praliné en vouw deze dan door de helft en dan nogmaals door de helft. Besprenkel met gesmolten chocolade en serveer met amandelschaafsel.
Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.