Ohmydish.nl


Crêpes met praliné en chocolade

Pannenkoeken zijn al ontzettend lekker, maar de dunne crêpes zijn nóg lekkerder. Wat dacht je van deze heerlijke crêpes met praliné en chocolade? Yum!

Crêpes met praliné en chocolade
30 minuten 6 personen Toetjes
Crêpes met praliné en chocolade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • optioneel: theelepel custard poeder (of vanille poeder of een klein beetje extract)
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 400 ml lauwe melk
  • 50 gram boter + extra om te bakken
  • 1 recept voor praliné
  • 100 gram melk chocolade
  • kleine handvol amandelschaafsel
Crêpes met praliné en chocolade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • middelgrote kom
  • garde
  • kleine kom
  • middelgrote bakpan
  • spatel
  • grote lepel

Bereiden

30 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/crepes-met-praline-en-chocolade


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak eerst de praliné, of gebruik kant-en-klare notenpasta. Smelt de boter en zorg dat de melk lauw is. Meng in een middelgrote kom de melk met suiker en een snuf zout. Voeg één voor één de eieren toe en roer steeds weer glad met een garde.

Voeg dan ook custard poeder toe en roer er geleidelijk de bloem bij, zorg dat er een glad beslag ontstaat. Roer er als laatste de gesmolten boter bij en zet het beslag opzij.

Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan, dus voeg geen boter of olie toe. Verplaats deze naar een kleine kom zodra deze lichtbruin gekleurd zijn. 

Crêpes met praliné en chocolade
Crêpes met praliné en chocolade

De crêpes met praliné en chocolade afmaken -- 20 minuten

Verwarm de bakpan dan opnieuw, dit keer wel met een beetje boter. Voeg een flinke lepel beslag toe en laat deze uitlopen tot deze heel dun is. Bak tot deze net bruin begint te kleuren en keer deze dan om, zorg ervoor dat de crêpes niet donker kleuren.

Verplaats de crêpe naar een bord en zet een tweede bord op z'n kop erop zodat de crêpes warm blijven. Herhaal dit voor het resterende beslag. Smelt ondertussen de chocolade door een kleine pan met een dun laagje water te vullen.

Plaats een kom bovenop de pan en breek hierin de chocolade in stukjes. Verwarm het water in de kleine pan, door de stoom zal de chocolade langzaam smelten.

Besmeer elke crêpe met een dun laagje praliné en vouw deze dan door de helft en dan nogmaals door de helft. Besprenkel met gesmolten chocolade en serveer met amandelschaafsel.

Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
Volgend recept →
Kervelsoep met croutons

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.