Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.
Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak een pannenkoekenbeslag door de eieren samen met de melk te mengen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk de bloem toe samen met een eetlepel kaneel en roer het beslag glad met een garde.
Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten.
Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel.
Verhit een beetje boter in een grote bakpan en voeg een grote lepel beslag toe. Verdeel dit over de bodem en zorg dat de crêpes dun zijn.
Draai deze om zodra het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.
Herhaal dit voor het resterende beslag en houdt de gebakken crêpes ondertussen warm tussen 2 borden. Zet hiervoor het bovenste bord ondersteboven.
Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.