Ohmydish.nl


Kaneel crêpes

Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.

30 minuten 4 personen Ontbijt
Kaneel crêpes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel gemalen kaneel + eventueel extra
  • 3 appels - niet te zuur
  • ongeveer 8 eetlepels mascarpone
  • optioneel: honing en/of poedersuiker om erbij te serveren
Kaneel crêpes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • optioneel: dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • 1 middelgrote bakpan
  • grote bakpan
  • eventueel spatel

Bereiden


30 minuten 4 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaneel-crepes


Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.

Voorbereiding -- 10 minutes

Maak een pannenkoekenbeslag door de eieren samen met de melk te mengen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk de bloem toe samen met een eetlepel kaneel en roer het beslag glad met een garde.

Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten.

Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel. 

Kaneel crêpes
Kaneel crêpes

Kaneel crêpes afmaken -- 20 minutes

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en voeg een grote lepel beslag toe. Verdeel dit over de bodem en zorg dat de crêpes dun zijn. Draai deze om zodra het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.

Herhaal dit voor het resterende beslag en houdt de gebakken crêpes ondertussen warm tussen 2 borden. Zet hiervoor het bovenste bord ondersteboven.

Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!