Kaneel crêpes

(11)

Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Kaneel crêpes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel gemalen kaneel + eventueel extra
  • 3 appels - niet te zuur
  • ongeveer 8 eetlepels mascarpone
  • optioneel: honing en/of poedersuiker om erbij te serveren
Kaneel crêpes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • optioneel: dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • 1 middelgrote bakpan
  • grote bakpan
  • eventueel spatel

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaneel-crepes


Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.

Voorbereiding -- 10 minutes

Maak een pannenkoekenbeslag door de eieren samen met de melk te mengen in een middelgrote kom. Voeg geleidelijk de bloem toe samen met een eetlepel kaneel en roer het beslag glad met een garde.

Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten.

Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel. 

Kaneel crêpes
Kaneel crêpes

Kaneel crêpes afmaken -- 20 minutes

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en voeg een grote lepel beslag toe. Verdeel dit over de bodem en zorg dat de crêpes dun zijn. Draai deze om zodra het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.

Herhaal dit voor het resterende beslag en houdt de gebakken crêpes ondertussen warm tussen 2 borden. Zet hiervoor het bovenste bord ondersteboven.

Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.