Deze kaneel crêpes zijn perfect als verwenontbijtje, extra lekker met mascarpone en gebakken appel of serveer ze met bijvoorbeeld aardbeien.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kaneel-crepes
De foodblogswap is normaal eigenlijk aan het einde van elke maand. Ik had ervoor gekozen om een aantal weken geen nieuwe recepten te plaatsen, dus vandaar dat deze nu wat later is. Het voelde voor mij niet goed om te doen 'alsof er niets aan de hand is' en mensen te stimuleren juist naar de supermarkt te gaan. Dit geldt natuurlijk nog steeds, maar ik wil jullie wel weer inspireren en dan kunnen de ingrediënten tijdens de wekelijkse boodschappen gehaald worden.
Ik mocht deze keer iets uitzoeken van lislovescooking en mijn oog viel meteen op haar heerlijk uitziende kaneel crêpes. Ik had namelijk nog wat appels en een verpakking mascarpone. Deze erg goede combinatie is natuurlijk niet voor niets een klassieke combinatie. Een heerlijk uitgebreid ontbijt, echt een aanrader deze dunne pannenkoekjes.
Schil de appels eventueel, je kunt ze ook wassen en de schil eraan laten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de appelblokjes enkele minuten. Je kunt deze karameliseren met een beetje suiker en een beetje kaneel naar smaak toevoegen. Gebakken appel zonder suiker en kaneel is ook erg lekker, dus het is optioneel.
Kaneel crêpes
Serveer met een beetje mascarpone en gebakken appel. Je kunt hier nog extra honing of poedersuiker bij serveren aangezien het beslag niet zoet is. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.