Deze pompoen pannenkoeken zijn heerlijke herfstige pannenkoekjes voor een extra lekker ontbijt tijdens koude(re) dagen. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-pannenkoeken
Meng de melk samen met pompoenpuree, zonnebloemolie, suiker, ei en een theelepel vanille extract.
Voeg geleidelijk de bloem samen met de pumpkin spice mix toe en roer steeds glad met een garde.
Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan. Voeg het beslag toe in 3 bergjes voor mini pannenkoekjes, je kunt ook 1 grote pannenkoek maken.
Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin in enkele minuten. Herhaal voor het resterende beslag en bak zo ongeveer 12 kleine pannenkoekjes.
Serveer bijvoorbeeld met poedersuiker of stroop. Ook lekker met gebakken appeltjes of banaan. Eet smakelijk!
Hoe maak ik pompoenpuree?
Je kunt heel makkelijk zelf pompoenpuree maken door een pompoen te koken, stomen of bakken. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg.
Kan ik andere soorten melk gebruiken?
Volle of halfvolle melk is het lekkerste voor pannenkoeken, maar voor een lactosevrije versie kun je eventueel ook sojamelk of rijstmelk gebruiken.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.