Pompoen pannenkoeken
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoen pannenkoeken vegetarisch

Deze pompoen pannenkoeken zijn heerlijke herfstige pannenkoekjes voor een extra lekker ontbijt tijdens koude(re) dagen.

25 minuten
4 personen
Pompoen pannenkoeken ingrediënten
Recept pompoen pannenkoeken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Meng de melk samen met pompoenpuree, zonnebloemolie, suiker, ei en een theelepel vanille extract. 

Voeg geleidelijk de bloem samen met de pumpkin spice mix toe en roer steeds glad met een garde. 

Pompoen pannenkoeken
Pompoen pannenkoeken

De pompoen pannenkoeken afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan. Voeg het beslag toe in 3 bergjes voor mini pannenkoekjes, je kunt ook 1 grote pannenkoek maken.

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin in enkele minuten. Herhaal voor het resterende beslag en bak zo ongeveer 12 kleine pannenkoekjes. 

Serveer bijvoorbeeld met poedersuiker of stroop. Ook lekker met gebakken appeltjes of banaan. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe maak ik pompoenpuree?

Je kunt heel makkelijk zelf pompoenpuree maken door een pompoen te koken, stomen of bakken. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg.

Kan ik andere soorten melk gebruiken?

Volle of halfvolle melk is het lekkerste voor pannenkoeken, maar voor een lactosevrije versie kun je eventueel ook sojamelk of rijstmelk gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
353.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
46.69 g
19.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.01 g
2.49 g
Eiwitten
8.25 g
Vezels
1.76 g
Natrium
36.85 mg
Mineralen
Ijzer
1.09 mg
Calcium
76.11 mg
Magnesium
19.94 mg
Kalium
19.94 mg
Fosfor
117.7 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.95 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.71 µg
Vitamines
Vitamine C
7.95 mg
Vitamine D
0.31 mg
Vitamine A
20 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
28.9 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
3.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoen pannenkoeken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.