Klassieke Amerikaanse maple pancakes, oftewel luchtige pannenkoeken met ahornsiroop. Snel en makkelijk te maken, heerlijk als ontbijt of lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout samen. Je kunt hier een keukenmachine voor gebruiken, of meng het beslag met een kom en garde. Voeg de volle melk en het eitje toe en klop tot een glad beslag.
Voeg 4 eetlepels ahornsiroop toe en meng wederom glad.
Verhit een klontje boter in een bakpan op laag vuur. Voeg 2 lepels beslag per keer toe en wacht een aantal minuten. Draai de pannenkoek om zodra je luchtbelletjes bovenop de pannenkoek ziet. Herhaal totdat al het beslag opgemaakt is.
Stapel de pannenkoeken op elkaar op een bord (om ze warm te houden, en het ziet er leuk uit!). Schenk er dan meer ahornsiroop overheen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.