Gekruide hartige crêpes

(2)

Deze gekruide hartige crêpes zijn een perfect bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry, eens iets anders dan curry met rijst. Met knoflook, gember en meer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Gekruide hartige crêpes

Ingrediënten


  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm verse gember wortel
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • peper en zout naar smaak
  • 150 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • boter om te bakken
Gekruide hartige crêpes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • middelgrote kom
  • garde
  • spatel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekruide-hartige-crepes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en schil de gember. Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk. 

Verhit een beetje olie in een bakpan en bak hierin de fijngesneden knoflook en gember kort. Voeg dan nog kort de komijn toe en voeg het dan toe aan een middelgrote kom. 

Gekruide hartige crêpes
Gekruide hartige crêpes

Gekruide hartige crêpes afmaken -- 20 minuten

Voeg de melk toe en één voor één de eieren. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en roer met een garde zodat je een glad beslag krijgt. Breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje olie. 

Verhit een beetje boter in een bakpan en voeg een lepel beslag toe, verspreid dit over de bodem van de pan en zorg dat de crêpes zo dun mogelijk zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook nog kort. 

Verplaats deze dan naar een bord, zet een ander bord op de kop erop zodat deze warm blijft. Herhaal voor de rest van het beslag en serveer deze bijvoorbeeld eens met een curry, weer eens wat anders dan met rijst. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

2 reacties op Gekruide hartige crêpes

Sylvia plaatste op 12-08-2019 om 07:52:52
Ik geniet elke keer weer van jullie leuke, afwisselende recepten
Ohmydish plaatste op 12-08-2019 om 08:55:18
Wat super om te horen, dankjewel! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.