Deze gekruide hartige crêpes zijn een perfect bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry, eens iets anders dan curry met rijst. Met knoflook, gember en meer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de knoflooktenen en schil de gember. Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk.
Verhit een beetje olie in een bakpan en bak hierin de fijngesneden knoflook en gember kort. Voeg dan nog kort de komijn toe en voeg het dan toe aan een middelgrote kom.
Voeg de melk toe en één voor één de eieren. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en roer met een garde zodat je een glad beslag krijgt. Breng op smaak met peper, zout en een klein scheutje olie.
Verhit een beetje boter in een bakpan en voeg een lepel beslag toe, verspreid dit over de bodem van de pan en zorg dat de crêpes zo dun mogelijk zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook nog kort.
Verplaats deze dan naar een bord, zet een ander bord op de kop erop zodat deze warm blijft. Herhaal voor de rest van het beslag en serveer deze bijvoorbeeld eens met een curry, weer eens wat anders dan met rijst. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.