Witte asperges met koude Franse mousselinesaus
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus vegetarisch

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!

25 minuten
4 personen
Witte asperges met koude Franse mousselinesaus ingrediënten

Recept witte asperges met koude franse mousselinesaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus maken – 25 minuten

Schil de asperges. Gebruik de schillen om een smaakvol water te creëren en voeg hier de asperges aan toe. 

Kook de asperges op laag vuur gaar in ongeveer 15 minuten. 

Witte asperges met koude Franse mousselinesaus
Witte asperges met koude Franse mousselinesaus

Maak ondertussen de koude mousselinesaus, dit is ongeveer hetzelfde als een standaard mayonaise. 

Meng het citroensap, mosterd, eigeel, peper en zout in de middelgrote kom. Voeg hier in een dun straaltje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Je zult merken tot de saus steeds dikker wordt en klop tot je de gewenste dikte hebt bereikt. 

Hak de verse peterselie en zet deze opzij. Haal de asperges uit het water en laat deze uitlekken op de schone theedoek. Serveer de koude saus apart en garneer de asperges met peterselie. 

Dit is een heerlijk bijgerecht bij vele soorten vlees en vis, zoals bijvoorbeeld deze lamskarbonades. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
373.61 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.34 g
3.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.66 g
4.44 g
Eiwitten
5.92 g
Vezels
4.28 g
Natrium
373.43 mg
Mineralen
Ijzer
3.14 mg
Calcium
64.2 mg
Magnesium
54.93 mg
Kalium
54.93 mg
Fosfor
161.34 mg
Koper
0.44 mg
Zink
1.5 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
2.77 µg
Vitamines
Vitamine C
59.54 mg
Vitamine D
0.25 mg
Vitamine A
275.05 mg
Vitamine B1
0.3 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
11.58 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
122.9 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witte asperges met koude Franse mousselinesaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.