Witte asperges met koude Franse mousselinesaus is een echte klassieker. Je kunt de asperges warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Makkelijker kan bijna niet!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de asperges. Gebruik de schillen om een smaakvol water te creëren en voeg hier de asperges aan toe.
Kook de asperges op laag vuur gaar in ongeveer 15 minuten.
Maak ondertussen de koude mousselinesaus, dit is ongeveer hetzelfde als een standaard mayonaise.
Meng het citroensap, mosterd, eigeel, peper en zout in de middelgrote kom. Voeg hier in een dun straaltje de olie aan toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Je zult merken tot de saus steeds dikker wordt en klop tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Hak de verse peterselie en zet deze opzij. Haal de asperges uit het water en laat deze uitlekken op de schone theedoek. Serveer de koude saus apart en garneer de asperges met peterselie.
Dit is een heerlijk bijgerecht bij vele soorten vlees en vis, zoals bijvoorbeeld deze lamskarbonades. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.