Een klassieke Italiaanse scarpaccia is een simpele courgettetaart welke weinig ingrediënten bevat. Een ideale manier om veel groenten te eten en een veganistische taart bomvol smaak.
Een Italiaanse scarpaccia kun je op zichzelf eten of serveer deze courgettetaart als bijgerecht. Deze courgettetaart wordt gemaakt zonder eieren, zuivel en kaas, hierdoor is deze veganistisch.
Je kunt eventueel extra smaakmakers toevoegen zoals knoflook, chilipoeder, rozemarijn, tijm of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Er worden vaak ook de bloemen van de courgette plant aan toegevoegd, deze geven deze klassieker nog meer smaak.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-01-2025, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2025
Snijd de courgettes in zeer dunne plakjes, dit kun je het beste met een mandoline of snijmachine doen.
Pel de uien en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Meng de courgette en ui met een flinke theelepel zout in een grote kom, door de hoeveelheid zout komt het vocht uit de courgette vrij. Kneed met je handen ongeveer 2/3 minuten zodat er meer vocht uit de courgette zal vrijkomen.
Breng de courgette op smaak met peper en plaats een bord met een gewicht op de courgette. Laat de courgette minimaal 2 uur staan.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Plaats de courgette in een vergiet, vang het vocht op, en druk zoveel mogelijk vocht uit de courgettes.
Meet het vocht en vul eventueel aan met extra water tot het 200 ml is.
Maak een glad beslag van het courgette-water met 120 gram bloem, 30 gram fijn maismeel en een klein scheutje goede olijfolie. Roer de courgette en ui door het beslag en meng goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze in met een beetje olijfolie en verdeel het courgette mengsel over de bakplaat.
Plaats een stuk bakpapier bovenop en druk goed aan zodat de bovenkant zo glad en plat mogelijk is. Door het zeer goed aandrukken zal de scarpaccia krokanter worden.
Verwijder het bakpapier en besprenkel de courgette met een klein scheutje olijfolie.
Bak de scarpaccia mooi goudbruin en gaar in ongeveer 30 tot 35 minuten. Eet smakelijk!
Hoe lang kan ik scarpaccia bewaren?
Een scarpaccia kun je tot wel een week in de koelkast bewaren. Scarpaccia is het lekkerste wanneer deze warm of lauwwarm is, daarom kun je deze het beste kort opwarmen in de oven of airfryer.
Kan ik smaakmakers toevoegen aan een scarpaccia?
Je kunt eventueel Parmezaanse kaas, een beetje chilipoeder, rozemarijn, tijm en/of knoflook toevoegen aan deze basis scarpaccia.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.