Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot deze beetgaar zijn.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in een grote bakpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg dan ook de bruine basterdsuiker, geraspte gember, trassie en sambal oelek toe en roer goed.
Voeg de kokosmelk samen met de beetgare bonen toe en kook dit nog enkele minuut tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Breng de sajoer boontjes op smaak met zout, eet smakelijk!
Tip: benieuwd naar meer recepten om een echte Indische rijsttafel te maken?
Kun je sajoer boontjes invriezen?
Je kunt sajoer boontjes prima invriezen, dan hoef je de boontjes na het ontdooien alleen nog maar op te warmen.
Waar eet je sajoer boontjes bij?
Sajoer boontjes kunnen onderdeel zijn van een rijsttafel. Maar ze zijn ook een lekker bijgerecht bij ajam paniki of rendang.
Wat is een boemboe?
Een boemboe is een nat kruidenmengsel, boemboe wordt gebruikt in de Indonesische keuken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.