Ohmydish.nl


Sajoer boontjes

Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!

Sajoer boontjes
20 minuten 4 personen Bijgerechten
Sajoer boontjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 4 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • mespuntje trassie
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
Sajoer boontjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • rasp
  • grote bakpan of wok

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sajoer-boontjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot deze beetgaar zijn. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. 

Sajoer boontjes
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes afmaken -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in een grote bakpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de bruine basterdsuiker, geraspte gember, trassie en sambal oelek toe en roer goed. 

Voeg de kokosmelk samen met de beetgare bonen toe en kook dit nog enkele minuut tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en serveer bijvoorbeeld bij ajam paniki of rendang, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Pizza salami
Volgend recept →
Taco schelpen met gehakt

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.