Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sajoer-boontjes
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot deze beetgaar zijn.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in een grote bakpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de bruine basterdsuiker, geraspte gember, trassie en sambal oelek toe en roer goed.
Voeg de kokosmelk samen met de beetgare bonen toe en kook dit nog enkele minuut tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en , smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kun je sajoer boontjes invriezen?
Je kunt sajoer boontjes prima invriezen, dan hoef je de boontjes na het ontdooien alleen nog maar op te warmen.
Waar eet je sajoer boontjes bij?
Sajoer boontjes kunnen onderdeel zijn van een rijsttafel. Maar ze zijn ook een lekker bijgerecht bij ajam paniki of rendang.
Wat is een boemboe?
Een boemboe is een nat kruidenmengsel, boemboe wordt gebruikt in de Indonesische keuken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.