Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sajoer-boontjes
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot deze beetgaar zijn. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in een grote bakpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de bruine basterdsuiker, geraspte gember, trassie en sambal oelek toe en roer goed.
Voeg de kokosmelk samen met de beetgare bonen toe en kook dit nog enkele minuut tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en serveer bijvoorbeeld bij ajam paniki of rendang, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.