Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-paniki
Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes. Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes.
Ajam paniki
Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe. Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met gekookte rijst.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.