Ajam paniki

(13)

Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Ajam paniki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika (wij gebruikten een rode paprika)
  • 3 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 kaffir blaadjes (limoen blad - te koop bij de toko) of gebruik limoen of citroensap
  • 3 kemirie noten (te koop bij de toko)
  • 3 lombok pepertjes (voor een pittige versie - hoeveelheid naar smaak gebruiken)
  • 1 citroengras stengel
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 200 ml kokosmelk
  • Olie, zonnebloem of olijfolie
  • Gekookte rijst om bij de ajam paniki te serveren
Ajam paniki Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank & koksmes
  • Champignon borstel of keukenpapier
  • Middelgrote bakpan
  • Rasp

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-paniki


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil en rasp 2 cm verse gember wortel en kneus de citroengras stengel door er met de onderkant van een pan of groot mes op te slaan.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes.

Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes. 

Ajam paniki
Ajam paniki

Ajam paniki afmaken -- 20 minuten

Verhit olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de gesneden sjalot, knoflook, lombok pepers, gember en kemirie noten enkele minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe.

Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer met gekookte witte rijst. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
13 stemmen
← Vorig recept
Boterkoek
Volgend recept →
Pasta alfredo

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!