Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-paniki
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil en rasp 2 cm verse gember wortel en kneus de citroengras stengel door er met de onderkant van een pan of groot mes op te slaan.
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes.
Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes.
Verhit olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de gesneden sjalot, knoflook, lombok pepers, gember en kemirie noten enkele minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe.
Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout.
Serveer met gekookte witte rijst. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!