Ohmydish.nl


Ajam paniki

Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Ajam paniki

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika (wij gebruikten een rode paprika)
  • 3 sjalotjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 kaffir blaadjes (limoen blad - te koop bij de toko) of gebruik limoen of citroensap
  • 3 kemirie noten (te koop bij de toko)
  • 3 lombok pepertjes (voor een pittige versie - hoeveelheid naar smaak gebruiken)
  • 1 citroengras stengel
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 200 ml kokosmelk
  • Olie, zonnebloem of olijfolie
  • Gekookte rijst om bij de ajam paniki te serveren
Ajam paniki ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank & koksmes
  • Champignon borstel of keukenpapier
  • Middelgrote bakpan
  • Rasp

Bereiden


30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ajam-paniki


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil en rasp 2 cm verse gember wortel en kneus de citroengras stengel door er met de onderkant van een pan of groot mes op te slaan.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes.

Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes. 

Ajam paniki
Ajam paniki

Ajam paniki afmaken -- 20 minuten

Verhit olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de gesneden sjalot, knoflook, lombok pepers, gember en kemirie noten enkele minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe.

Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer met gekookte witte rijst. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Boterkoek
Volgend recept →
Pasta alfredo

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.