Ajam paniki
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ajam paniki

Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!

30 minuten
2 personen
Ajam paniki ingrediënten
Recept ajam paniki

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil en rasp 2 cm verse gember wortel en kneus de citroengras stengel door er met de onderkant van een pan of groot mes op te slaan.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de (rode) paprika en snijd in blokjes.

Snijd de lombok pepertjes in fijne ringetjes en hak de kemirie noten fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in stukjes.

Ajam paniki
Ajam paniki

De ajam paniki afmaken – 20 minuten

Verhit olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de gesneden sjalot, knoflook, lombok pepers, gember en kemirie noten enkele minuten. Voeg dan de blokjes kip toe en bak nog enkele minuten langer.

Voeg dan de kurkuma, blokjes (rode) paprika en plakjes champignons toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de kaffir blaadjes, citroengras stengel en kokosmelk toe.

Laat het op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Controleer of de kip gaar is en verwijder de kaffir blaadjes en citroengras stengel. Breng eventueel op smaak met zout.

Serveer met bijvoorbeeld gekookte witte rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
646.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.25 g
4.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.39 g
22.3 g
Eiwitten
68.43 g
Vezels
6.61 g
Natrium
137.06 mg
Mineralen
Ijzer
9.3 mg
Calcium
135.74 mg
Magnesium
167.35 mg
Kalium
167.35 mg
Fosfor
993.75 mg
Koper
1.18 mg
Zink
3.07 mg
Jodium
0.27 µg
Selenium
0.35 µg
Vitamines
Vitamine C
162.03 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
88.36 mg
Vitamine B1
0.37 mg
Vitamine B2
0.79 mg
Vitamine B6
1.79 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
93.19 µg
Vitamine E
0.26 mg
Vitamine K
5.42 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ajam paniki"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.