• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Home
  • 🎄Kerstrecepten 2019 🎅🏻
  • Menugang ▾
    • Voorafjes
    • Tussengerecht
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Toetjes
    • Drankjes
  • Thema ▾
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Salades
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Snacks
    • Soep recepten
    • Taart en cake
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Kennisbank voor koken ▾
    • Basisrecepten
    • Keukenmateriaal
    • Kooktermen
    • Kruiden en specerijen
    • Vraag & antwoord
  • Blog
  • Recepten index ▾
    • Nieuwste recepten
    • Moestuin
    • Inmaken
    • Foodblogswap
  • Over ons
Ravioli met pompoen en amaretti

Ravioli met pompoen en amaretti

20 september 2017 door ohmydish Reageer

Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 60 minuten | Kooktijd: 45 minuten | Moeilijkheid: Moeilijk

Ingrediënten

  • 1 recept voor pastadeeg
  • 600 gram pompoen (wij gebruikten een Hokkaido pompoen uit de moestuin)
  • 6 amaretti koekjes
  • 1 ui
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 theelepel gemalen gember
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • geraspte parmezaanse kaas (of grana padano)
  • optioneel: pompoenpitten
Ravioli met pompoen en amaretti ingrediënten
Ravioli met pompoen en amaretti ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • staafmixer
  • pasta machine
  • ravioli snijder
  • grote pan
  • schuimspaan
  • kleine sauspan

Voorbereiding —  1 uur

Begin met het maken van pastadeeg volgens dit recept. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de pompoen, het is niet nodig om deze te schillen maar verwijder wel de harde steel en zaadlijsten. Snijd in grove stukken en verdeel over de ovenplaat. Pel de ui, snijd deze grof en leg tussen de pompoenstukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de stukken. Pureer de pompoen en ui tot een gladde puree en zet opzij.

Verwarm roomboter in een kleine pan op laag vuur, laat dit rustig bruin worden. Hier krijgt de boter een nootachtige smaak van die perfect past bij deze ravioli.

Ravioli met pompoen en amaretti
Ravioli met pompoen en amaretti

Ravioli met pompoen en amaretti afmaken — 45 minuten

Snijd de amaretti koekjes fijn en roer deze samen met het gemberpoeder, rasp van de citroen en een beetje geraspte parmezaanse kaas door de pompoenpuree. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling zoveel mogelijk afkoelen.

Haal het pastadeeg door de pasta machine zodat je lange plakken krijgt. Verdeel een lepeltje pompoenvulling in 2 rijen over het pastadeeg, laat genoeg ruimte tussen de vulling. Besmeer de randen met een klein beetje water en leg een tweede plak deeg bovenop de vulling. Druk met je handen het deeg op elkaar, om de vulling heen zodat je de lucht eruit duwt. Gebruik een ravioli snijder om vierkantjes uit te snijden.

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Herhaal het maken van de ravioli tot al het deeg is gebruikt en dek de ravioli ondertussen af met bijvoorbeeld een schone theedoek om uitdrogen te voorkomen.

Kook de ravioli gaar in enkele minuten, plaats er niet teveel tegelijk in de pan omdat ze aan elkaar kunnen gaan plakken. Serveer met de bruine boter (beurre noisette), geraspte parmezaanse kaas en eventueel pompoenpitten. Smakelijk!

Deze pasta is best vullend, dus als je eventueel nog over zou hebben is het heerlijk om deze op te bakken in beurre noisette.

Dit recept delen:

  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Print

Ook lekker!

Ravioli met pompoen en amaretti Ohmydish amaretti, amaretti koekjes, beurre noisette, bruine boter, citroen, citroenrasp, donkere boter, gemalen gember, gemberpoeder, grana padano, hokkaido pompoen, nootachtige boter, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pastadeeg, peper, pompoen, pompoenpuree, ravioli, roomboter, ui, vegetarische ravioli, zelf pasta maken, zonnebloempitten, zout Herfst recepten, Hoofdgerechten, Pasta recepten, Vegetarische recepten Italiaans Ravioli met pompoen en amarettiDeze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette. 6 personen
0 0

Categorie: Herfst recepten, Hoofdgerechten, Pasta recepten, Vegetarische recepten Tags: amaretti, amaretti koekjes, beurre noisette, bruine boter, citroen, citroenrasp, donkere boter, gemalen gember, gemberpoeder, grana padano, hokkaido pompoen, nootachtige boter, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pastadeeg, peper, pompoen, pompoenpuree, ravioli, roomboter, ui, vegetarische ravioli, zelf pasta maken, zonnebloempitten, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 5 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

Veronique van Ohmydish Hoi! Ik ben Véronique, woon in Zuid-Frankrijk, passie voor koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over mij / ons

Receptenteller

Er zijn al: 1341 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je net zoals 11.188 anderen 2 x per maand recepten in je inbox?

Archief bekijken

Instagram post 2196381082722769984_1458032450 Wil je tijdens de feestdagen liever een vegetarisch hoofdgerecht serveren? Dan is deze champignon Bourguignon echt een aanrader! Een heerlijke variant op de klassieke Franse stoofpot die al bij velen op tafel heeft gestaan. Bij jou ook binnenkort? Of misschien wel tijdens het kerstdiner? Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- champignon bourguignon -- voor het recept. #ohmydish #recept #vega #vegetarisch #vegetarischhoofdgerecht #kerst #kerstrecept #inspiratie #kerstzondervlees #hoofdgerecht #bourguignon
Instagram post 2195643256515484113_1458032450 Voor mij persoonlijk hoort een mooi 'pronkstuk' bij de kerst. Juist niet veel vlees, maar wel goed vlees en dan héél veel heerlijke groente- en aardappelgerechten als bijgerechten. Zo'n tafel vol met vanalles, daar kan ik echt van genieten.⁠⠀
⁠⠀
Maar hoe bak je nou eigenlijk eendenborst? Ga naar ohmydish.nl voor een duidelijke uitleg, of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
En die bijgerechten, daar staan er ook ontzettend veel van op ohmydish.nl en er volgen er nog meer #ohmydish #recept #stapvoorstap #uitleg #eend #eendenborst #eendenborstbakken #pronkstuk #kerst #vlees #roodvlees 3instafood #kerstmis #inspiratie #kerstinspiratie #kerstmenu
Instagram post 2194942193693774235_1458032450 Goedemorgen! Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Wij zijn sinds lange tijd weer eens met z’n 2en gaan uiteten. Het was heerlijk en we hebben genoten bij @lepigeonneau! De naam ken je misschien wel van #ikvertrek 😆

Anyhow, hoe vaak gaan jullie uiteten? 
#ohmydish #uiteten #restaurant #nieuwsgierig #weekend #wildmenu #wijn #madiran #frankrijk
Instagram post 2194237479099655719_1458032450 TULBANDJES - Zien deze mini tulband cakejes er niet schattig uit? Deze chocolade cakejes met kersen zijn super lekker en erg geschikt voor de feestdagen. Maar ook op een gewone dag zijn deze erg lekker. Chocolade en kersen blijven niet voor niks een klassieke combinatie die keer en op keer geweldig is. Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- mini chocolade tulband -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #chocolade #kersen #cake #bakken #bakdag #zondag #weekend #kerst #kerstrecept #inspiratie #instafood #zondagbakdag
Instagram post 2193594117527054890_1458032450 Goedemiddag! Eerst nog even tijd voor de lunch natuurlijk. Maar bij deze alvast een heerlijk ontbijt idee voor morgen, maar kan ook erg lekker zijn als toetje. Deze broodpudding is extra lekker met banaan, en een geweldige manier om oud brood op te maken want weggooien (of aan de kippen voeren) is zonde! ⁠⠀
⁠⠀
Mijn moeder maakte dit vroeger vaker, maar dan waren de stukjes brood niet zo zichtbaar als bij mijn versie. Het is maar net wat je voorkeur heeft! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- broodpudding -- voor het recept of via de link in mijn profiel. #ohmydish #recept #brood #pudding #ontbijt #broodpudding #toetje #banaan #stokbrood #baguette #zondag #weekend #fruit
Instagram post 2192786504132354422_1458032450 🎄ROLLADE 🤶🏻- Hebben jullie een fijne Sinterklaasavond gehad? Of vieren jullie het niet? Wij hebben zelf geen kinderen en ons neefje en nichtje wonen een beetje te ver weg, dus voor ons bleef het dit jaar bij speculaas, kruidnoten etc bakken/eten. ⁠⠀
⁠⠀
In de decembermaand plaats ik elke dag een nieuw recept, zoals deze heerlijke varkensrollade met een sausje van stroop. Echt een dikke aanrader, zo mals en kruidig! Ga naar ohmydish.nl en zoek op -- rollade -- voor het recept of via de link in mijn profiel. ⁠⠀
⁠⠀
#ohmydish #recept #kerst #kerstrecepten #december #feestmaand #kerstmis #rollade #varkensrollade #pronkstuk #kerstdiner #diner #stroop #appelstroop #saus #inspiratie #instafood #nieuwerecepten
Instagram post 2192062831578616349_1458032450 Fijne Sinterklaas!⁠⠀
⁠⠀
Op het laatste moment nog even wat lekkere kruidnoten bakken? Ga dan naar ohmydish.nl en zoek op -- kruidnoten -- voor het recept. Daar vindt je trouwens ook het recept van de echte pepernoten, die anijsachtige zachtere staafjes inderdaad. #ohmydish #recept #kruidnoten #pepernoten #sinterklaas #sint #bakken

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

Ohmydish.nl | Ohmydish.com | Ohmydish.fr |
Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten | Nieuwste recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.