Wat is er beter dan pasta? Verse pasta! Heb je ooit je eigen pastadeeg gemaakt? Maak je eigen huisgemaakte pastadeeg met behulp van onze makkelijk te volgen stap-voor-stap uitleg. We zullen je visueel uitleggen hoe je pastadeeg kunt maken. Je hebt alleen wat tijd, geduld en liefde nodig!
Bekijk hieronder de lijst van ingrediënten die je nodig hebt om pastadeeg te maken:
Ingrediënten voor zelfgemaakt pastadeeg
- 300 gram Italiaans "00" bloem, ook wel bekend onder de naam grano duro meel
- 3 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Kookgerei nodig
- Keukenmachine + platte menghaak en deeghaak. Je kunt het pastadeeg ook met de hand kneden mocht je geen keukenmachine hebben.
- Deegroller
- Huishoudfolie
- Pastamachine
- Deegschraper (optioneel, maar wel heel handig!
We hebben alle stappen die je nodig hebt om zelf pastadeeg te maken voor je onder elkaar gezet. Het maken van pastadeeg duurt zo'n
1 uur en 10 minuten. Dit is onderverdeeld in 10 minuten voorbereiding en 1 uur wachttijd. Er zijn 9 stappen, laten we beginnen!
Stap 1 / 9
Doe 300 gram Italiaans 00 bloem in de kom van de
keukenmachine en voeg 3 eieren toe.
Zelf pastadeeg maken stap 1
Stap 2 / 9
Meng het deeg en de eieren op een rustig tempo samen tot een glad mengsel met behulp van de
platte menghaak. Druppel 1 eetlepel olijfolie in de kom tijdens het mengen.
Zelf pastadeeg maken stap 2
Stap 3 / 9
Haal de
platte menghaak van de
keukenmachine af en vervang deze met de standaard
deeghaak. Stel het tempo in op een hogere snelheid, laat 5 minuten lang draaien totdat er een deegbal ontstaat (zie foto hieronder). Controleer hoe elastisch het deeg is, dit doe je door te voelen of het deg niet al te nat is. Het deeg moet ietswat stevig en glad zijn.
Zelf pastadeeg maken stap 3
Stap 4 / 9
Leg een flink vel
huishoudfolie op het werkblad en plaats de deegbal er bovenop.
Zelf pastadeeg maken stap 4
Stap 5 / 9
Pak de deegbal goed in en laat een uur lang rusten in de koelkast.
Zelf pastadeeg maken stap 5
Stap 6 / 9
Haal de deegbal uit de koelkast na 1 uur. Bestuif wat Italiaans 00 bloem op het werkblad en kneed het deeg met je handen. Het deeg zal ietswat warmer en soepeler worden door de warmte van je handen. Dit maakt het vormen van het deeg een stuk makkelijker. Kneed het deeg met beide handen een aantal minuten lang.
Zelf pastadeeg maken stap 6
Stap 7 / 9
Verdeel het deeg in vieren met behulp van de
deegschraper of een lang mes.
Zelf pastadeeg maken stap 7
Stap 8 / 9
Bestuif wat bloem op het deeg en de
deegroller. Rol het deeg dan plat uit met behulp van de
deegroller. Probeer een evenredige druk uit te oefenen en een gelijkmatige verspreiding van het deeg. Voeg meer bloem toe als je merkt dat het deeg aan de deegroller plakt.
Zelf pastadeeg maken stap 8
Stap 9 / 9
Vouw het iets wat plat uitgerolde pastadeeg 3 maal naar binnen (zie foto hieronder). Haal dit door de
pastamachine heen op de hoogste (dikste) stand. Het deeg mag niet aan de
pastamachine blijven plakken. Voeg een beetje bloem toe aan het deeg mocht dit wel het geval zijn.
Zelf pastadeeg maken stap 9
Je kunt met dit zelfgemaakte pastadeeg verschillende soorten pasta's maken. Wat ga jij er mee maken? Laat het weten door een reactie achter te laten op deze pagina.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-pastadeeg-maken