Deze rabarber-aardbei crumble cake is een heerlijke smeuïge cake, krokante kruimels met in het midden een laag rabarber en aardbei. Een match made in heaven.
Een rabarber kruimelcake met aardbeien is een heerlijke lente cake wanneer rabarber in het seizoen is. Rabarber is meestal verkrijgbaar vanaf april tot en met juli.
Rabarber wordt gezien als fruit, maar officieel is rabarber groenten. Een tikkeltje zuur, maar daardoor wordt deze vaak gecombineerd met aardbeien zodat je minder suiker hoeft toe te voegen. De hoeveelheid suiker die je gaat toevoegen is afhankelijk van de rabarber die je gebruikt, mijn rabarber komt uit de moestuin en is vrij groen en daardoor een tikkeltje zuur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-06-2024, dit recept is voor 16 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-09-2024
Bekleed een groot vierkant bakblik met bakpapier.
Maak een glad beslag door 200 gram zachte roomboter samen met 200 gram suiker te mengen met een elektrische mixer. Voeg 4 eieren één voor één toe en klop telkens opnieuw glad.
Voeg 125 gram Griekse yoghurt toe samen met het sap van een halve sinaasappel. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg een snuf zout toe.
Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het mengsel en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over het bakblik.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de rabarber, snijd deze in dunne plakjes en verdeel deze over het beslag. Verdeel ongeveer 4 eetlepels suiker over de rabarber.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd de aardbeien in vieren en verdeel over de rabarber.
Kneed met de hand 150 gram roomboter samen met 100 gram suiker. Kneed de bloem en een snufje zout erbij en wrijf met je handen tot er kruimels ontstaan.
Verdeel de kruimels over de rabarber en aardbei en bak de rabarber-aardbei crumble cake mooi goudbruin in ongeveer 40 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de cake. Geniet ervan!
Waardoor wordt een cake smeuïg?
Een cake wordt extra smeuïg door het toevoegen van yoghurt, je kunt hiervoor het beste een dikkere yoghurt zoals Griekse yoghurt gebruiken.
Gaat de rabarber rauw in de cake?
De rabarber hoef je niet eerst voor te koken, je kunt deze rauw op het cake beslag verdelen en door het garen in de oven zal de rabarber zacht worden.
Je kunt wel eventueel eerst rabarber compote maken en deze dan samen met de aardbeien verdelen over het beslag.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.