Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de wortel en eventueel bleekselderij toe en bak nog kort mee.
Voeg dan het gehakt toe en bak nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout. Blus dit eventueel af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan de blikken tomaat toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden.
Schenk een halve liter runderbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan een beetje lager en laat ongeveer een uur zachtjes inkoken. Hoe langer je de saus zal koken, hoe smaakvoller deze zal worden.
Maak ondertussen de béchamelsaus volgens dit recept. Zodra de bolognese saus genoeg is ingekookt breng je deze nogmaals op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Begin met een dunne laag bolognese saus in een grote ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op en verdeel dan 1/4e van de bechamelsaus over de vellen. Dan weer een laag bolognese saus, lasagne vellen en bechamelsaus en herhaal de lagen dan.
Eindig met lasagne vellen en bechamelsaus. Maak de lasagne af met een laag geraspte kaas en bak deze dan gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.
De exacte tijd om de lasagna af te bakken is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.