Lasagne bolognese
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Lasagne bolognese

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.

2 uur 35 minuten
4 personen
Lasagne bolognese ingrediënten

Recept lasagne bolognese

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur 20 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
2 uur 35 minuten

Voorbereiding – 1 uur + 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de wortel en eventueel bleekselderij toe en bak nog kort mee.

Voeg dan het gehakt toe en bak nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout. Blus dit eventueel af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan de blikken tomaat toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden.

Schenk een halve liter runderbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan een beetje lager en laat ongeveer een uur zachtjes inkoken. Hoe langer je de saus zal koken, hoe smaakvoller deze zal worden. 

Lasagne bolognese
Lasagne bolognese

Lasagne bolognese afmaken – 1 uur + 15 minuten

Maak ondertussen de béchamelsaus volgens dit recept. Zodra de bolognese saus genoeg is ingekookt breng je deze nogmaals op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin met een dunne laag bolognese saus in een grote ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op en verdeel dan 1/4e van de bechamelsaus over de vellen. Dan weer een laag bolognese saus, lasagne vellen en bechamelsaus en herhaal de lagen dan.

Eindig met lasagne vellen en bechamelsaus. Maak de lasagne af met een laag geraspte kaas en bak deze dan gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.

De exacte tijd om de lasagna af te bakken is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
709.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
79.61 g
11.77 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.22 g
13.18 g
Eiwitten
41.03 g
Vezels
11.02 g
Natrium
1532.86 mg
Mineralen
Ijzer
5.75 mg
Calcium
436.99 mg
Magnesium
93.19 mg
Kalium
93.19 mg
Fosfor
541.28 mg
Koper
0.79 mg
Zink
7.89 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
6.45 µg
Vitamines
Vitamine C
69.94 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
1034.01 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.74 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
104.22 µg
Vitamine E
2.83 mg
Vitamine K
31.26 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Lasagne bolognese"
Sylvia La Haye zegt op 20-10-2020
Heb deze lasagne nu al een paar keer gemaakt en het verveelt nooit......Héérlijk
Ohmydish zegt op 20-10-2020
Dankjewel Sylvia, super leuk om te horen! Fijne avond, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.