Ohmydish.nl


Lasagne bolognese

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.

Lasagne bolognese
2 uur 35 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Lasagne bolognese

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1,5e ui
  • 3 knoflooktenen
  • 5 wortels
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • optioneel: flinke scheut droge rode wijn
  • 2 blikken tomaten(stukjes) - 800 gram
  • halve liter runderbouillon
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 recept voor béchamelsaus
  • ongeveer 16 lasagne vellen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke handenvol geraspte kaas
Lasagne bolognese ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • grote ovenschaal
  • 2 grote lepels
  • oven

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

2 uur 35 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-bolognese


Voorbereiding -- 1 uur + 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de wortel en eventueel bleekselderij toe en bak nog kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout.

Blus dit eventueel af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan de blikken tomaat toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden. Schenk een halve liter runderbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan een beetje lager en laat ongeveer een uur zachtjes inkoken. Hoe langer je de saus zal koken, hoe smaakvoller deze zal worden.

Lasagne bolognese Lasagne bolognese

Lasagne bolognese afmaken -- 1 uur + 15 minuten

Maak ondertussen de béchamelsaus volgens dit recept. Zodra de bolognese saus genoeg is ingekookt breng je deze nogmaals op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin met een dunne laag bolognese saus in een grote ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op en verdeel dan 1/4e van de bechamelsaus over de vellen. Dan weer een laag bolognese saus, lasagne vellen en bechamelsaus en herhaal de lagen dan. Eindig met lasagne vellen en bechamelsaus. Maak de lasagne af met een laag geraspte kaas en bak deze dan gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Poutine met stoofvlees
Volgend recept →
Spritsen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.