Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/lasagne-bolognese
Blus dit eventueel af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan de blikken tomaat toe samen met 2 eetlepels Provençaalse kruiden. Schenk een halve liter runderbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan een beetje lager en laat ongeveer een uur zachtjes inkoken. Hoe langer je de saus zal koken, hoe smaakvoller deze zal worden.
Lasagne bolognese
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Begin met een dunne laag bolognese saus in een grote ovenschaal. Leg hier 4 lasagne vellen op en verdeel dan 1/4e van de bechamelsaus over de vellen. Dan weer een laag bolognese saus, lasagne vellen en bechamelsaus en herhaal de lagen dan. Eindig met lasagne vellen en bechamelsaus. Maak de lasagne af met een laag geraspte kaas en bak deze dan gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.