Ohmydish.nl


Zoetzure rode kool

Rode kool is altijd lekker, maar heb je als eens zoetzure rode kool geprobeerd? Het krijgt door de azijn een prachtige kleur en geeft veel gerechten extra structuur.

Zoetzure rode kool
45 minuten 10 personen Bijgerechten
Zoetzure rode kool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ½e rode kool
  • 300 ml azijn
  • 300 ml water
  • 250 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstok
Zoetzure rode kool ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline of snijmachine
  • grote pan
  • houten lepel
  • optioneel: steriele weckpotten

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 10 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-rode-kool


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van de halve rode kool. Snijd de kool vervolgens fijn. Dit kun je met een mandoline of snijmachine doen, maar met een koksmes kan ook.

Zoetzure rode kool
Zoetzure rode kool

Zoetzure rode kool afmaken – 30 minuten

Verwarm azijn, water, suiker, laurierblaadjes en een kaneelstok in een grote pan. Voeg de gesneden kool toe zodra de suiker is opgelost.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de rode kool net zo lang koken tot deze beetgaar is. Je kunt deze zo zacht koken als je zelf wilt, maar deze zoetzure rode kool is juist het lekkerste als deze nog krokant is.

Je kunt deze direct serveren of eerst laten afkoelen. Om deze lang te kunnen bewaren kun je de zoetzure rode kool ook inmaken in steriele weckpotten. 


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Cherry tomaten clafoutis

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.