Rode kool is altijd lekker, maar heb je als eens zoetzure rode kool geprobeerd? Het krijgt door de azijn een prachtige kleur en geeft veel gerechten extra structuur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-01-2021, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-11-2024
Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren van de halve rode kool. Snijd de kool vervolgens fijn. Dit kun je met een mandoline of snijmachine doen, maar met een koksmes kan ook.
Verwarm azijn, water, suiker, laurierblaadjes en een kaneelstok in een grote pan. Voeg de gesneden kool toe zodra de suiker is opgelost.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de rode kool net zo lang koken tot deze beetgaar is. Je kunt deze zo zacht koken als je zelf wilt, maar deze zoetzure rode kool is juist het lekkerste als deze nog krokant is.
Je kunt deze direct serveren of eerst laten afkoelen. Om deze lang te kunnen bewaren kun je de zoetzure rode kool ook inmaken in steriele weckpotten.
Serveer deze zoetzure rode kool bijvoorbeeld bij gebakken eend, de krokante rode kool is ook lekker op een broodje of bijvoorbeeld tortilla's. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.