Gestoofde rode kool
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gestoofde rode kool vegetarisch

Gestoofde rode kool met appel, kaneel en laurier. Een ouderwets bijgerecht, perfect voor de winter. Ook een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen.

1 uur 20 minuten
10 personen
Gestoofde rode kool ingrediënten
Recept gestoofde rode kool

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de rode kool in fijne stukjes. Maak een kruidenpakketje van de kruiden, zodat je de kruiden makkelijk uit de gestoofde kool kunt halen. Je kunt hier bijvoorbeeld een theehouder voor gebruiken. 

Gestoofde rode kool
Gestoofde rode kool

Gestoofde rode kool afmaken – 1 uur + 15 minuten

Smelt de boter in de grote braadpan en fruit de rode kool een aantal minuten aan. Zet het vuur dan lager en voeg suiker, 1.5 dl. rode wijnazijn, 3 kaneelstokjes en het kruidenpakketje toe.

Plaats de deksel op de pan en laat 45 minuten lang rustig gaar worden. Roer zo nu en dan goed door. Schil de appels in de tussentijd en snijd in kleine blokjes.

Voeg na 45 minuten de appels toe en laat nog een half uur mee garen. Breng de gestoofde rode kool op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel wat extra kaneelpoeder toe.

Haal het kruidenpakketje na het stoven uit de rode kool. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
106.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.61 g
10.25 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.26 g
3.27 g
Eiwitten
1.32 g
Vezels
2.89 g
Natrium
247.57 mg
Mineralen
Ijzer
0.97 mg
Calcium
48.56 mg
Magnesium
19.22 mg
Kalium
19.22 mg
Fosfor
28.87 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.19 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
42.84 mg
Vitamine D
0.07 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
18.21 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gestoofde rode kool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.