Gestoofde rode kool met appel, kaneel en laurier. Een ouderwets bijgerecht, perfect voor de winter. Ook een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-12-2014, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de rode kool in fijne stukjes. Maak een kruidenpakketje van de kruiden, zodat je de kruiden makkelijk uit de gestoofde kool kunt halen. Je kunt hier bijvoorbeeld een theehouder voor gebruiken.
Smelt de boter in de grote braadpan en fruit de rode kool een aantal minuten aan. Zet het vuur dan lager en voeg suiker, 1.5 dl. rode wijnazijn, 3 kaneelstokjes en het kruidenpakketje toe.
Plaats de deksel op de pan en laat 45 minuten lang rustig gaar worden. Roer zo nu en dan goed door. Schil de appels in de tussentijd en snijd in kleine blokjes.
Voeg na 45 minuten de appels toe en laat nog een half uur mee garen. Breng de gestoofde rode kool op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel wat extra kaneelpoeder toe.
Haal het kruidenpakketje na het stoven uit de rode kool. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.