Gestoofde rode kool

(22)

Gestoofde rode kool met appel, kaneel en laurier. Een ouderwets bijgerecht, perfect voor de winter. Ook een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen.

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten
Gestoofde rode kool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rode kool
  • Zeezout
  • Peper
  • 2 appels
  • 3 kaneelstokjes
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 40 gram suiker
  • 60 gram boter
Gestoofde rode kool Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote braadpan
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereiding


Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-rode-kool


Voorbereiding – 5 minuten

Snijd de rode kool in fijne stukjes. Maak een kruidenpakketje van de kruiden, zodat je de kruiden makkelijk uit de gestoofde kool kunt halen. Je kunt hier bijvoorbeeld een theehouder voor gebruiken. 

Gestoofde rode kool
Gestoofde rode kool

Gestoofde rode kool afmaken – 1 uur + 15 minuten

Smelt de boter in de grote braadpan en fruit de rode kool een aantal minuten aan. Zet het vuur dan lager en voeg suiker, 1.5 dl. rode wijnazijn, 3 kaneelstokjes en het kruidenpakketje toe.

Plaats de deksel op de pan en laat 45 minuten lang rustig gaar worden. Roer zo nu en dan goed door. Schil de appels in de tussentijd en snijd in kleine blokjes.

Voeg na 45 minuten de appels toe en laat nog een half uur mee garen. Breng de gestoofde rode kool op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel wat extra kaneelpoeder toe.

Haal het kruidenpakketje na het stoven uit de rode kool. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

22 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.