Ohmydish.nl


Key lime pie

Verfrissende en makkelijke key lime pie, een klassieke Amerikaanse taart. De perfecte balans van zoet en zuur door het gebruik van gecondenseerde melk, mm!

Key lime pie
40 minuten 12 personen Taart en cake
Key lime pie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pak droge koekjes - 200 gram (bijvoorbeeld Maria koekjes)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 100 gram boter
  • 4 limoenen (sap + rasp)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eidooiers (6 eieren afgebeeld, enkel 4 nodig)
  • 2 eiwitten
  • room ter garnering
Key lime pie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • foodprocessor of deegroller
  • elektrische mixer
  • kom
  • spatel
  • citrus zesteur
  • citrus pers

Bereiden

40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/key-lime-pie


Voorbereiding -- 10 minuten

Vet de taartvorm in met boter en zet opzij. Verkruimel de koekjes met een deegroller of foodprocessor. Voeg een theelepel kaneel toe aan de fijne koekkruimels. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem en zijkanten van de taartvorm om een taartbodem te creëren, druk het goed aan met je handen. Zet de taartbodem in de koelkast tot deze hard genoeg is geworden.

Rasp de limoenen en pers het sap eruit. Je kunt voor de garnering ook grovere limoenzestes maken. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Key lime pie Key lime pie

Key lime pie afmaken -- 30 minuten + wachttijd

Klop de eiwitten tot deze stijve pieken vormen en zet opzij. Klop dan de eidooiers enkele minuten, tot deze wit zijn geworden, voeg hieraan de gecondenseerde melk toe. Voeg dan ook het sap en rasp van de limoenen toe, maar bewaar een beetje zeste als je wil ter garnering. Voeg voorzichtig het eiwit toe, zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Schenk het mengsel voorzichtig op de koektaartbodem.

Plaats de key lime pie in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze stevig is geworden. Laat de taart volledig afkoelen en zet in de koelkast. Garneer met slagroom en limoen zestes.

Deze taart kun je prima een aantal dagen vooraf maken. Dit is omdat de taart tot wel 3 dagen lang goed blijft als je hem in de koelkast bewaard. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Surinaamse roti

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.