Ohmydish.nl


Zalm met sesamkorst

Deze zalm met sesamkorst is gemarineerd in sojasaus en gember voor een heerlijke zoete en zoute zalm, gebakken tot perfectie. Klaar in 20 minuten.

Zalm met sesamkorst
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zalm met sesamkorst

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalmfilets
  • 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 1/2 rode peper
  • ongeveer 200 gram groene snijbiet
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper en zout naar smaak
  • grote handvol sesamzaadjes
  • olijfolie
  • optioneel: pasta en erwtjes om erbij te serveren
Zalm met sesamkorst ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • sla centrifuge
  • 2 middelgrote bakpannen
  • spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-met-sesamkorst


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de rode peper zo fijn mogelijk, je kunt de zaadlijsten verwijderen of niet, afhankelijk hoe pittig je de zalm graag wilt. Meng de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en fijngesneden rode peper in een middelgrote kom.

Controleer de zalmfilets, misschien zitten er nog wat graatjes in. Als dit zo is, kun je deze gemakkelijk verwijderen met een vispincet. Plaats de zalm in de kom met sojasaus en marineer minimaal een half uur. Je kunt de zalm samen met de marinade ook in een hersluitbare zak doen.

Was de groene snijbiet zorgvuldig en maak deze weer droog met een sla centrifuge. Als je dit gerecht gaat serveren met pasta naar keuze, dan dien je deze tijdens de voorbereiding te koken volgens de verpakking.

Zalm met sesamkorst Zalm met sesamkorst

Zalm met sesamkorst afmaken -- 10 minuten

Plaats de sesamzaadjes op een bord en druk de zalmfilets aan 1 kant in de zaadjes. Voeg een beetje olijfolie toe aan een middelgrote bakpan en plaats de zalm, met de sesam kant naar beneden, in de koude pan. Verhit dan op middelhoog vuur. Je zult merken dat hierdoor de zalm helemaal binnenin langzaam opgewarmd wordt, waardoor deze niet droog zal zijn. Na een paar minuten, als de sesamzaadjes mooi bruin zijn, draai je de zalm om.

Verhit olijfolie in de 2e bakpan en bak de snijbiet enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout en een beetje van de soja marinade. Serveer met pasta als je wilt, erwtjes zijn ook erg lekker met dit gerecht! Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Mokka hazelnotenschuimtaart

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.