Deze zalm met sesamkorst is gemarineerd in sojasaus en gember voor een heerlijke zoete en zoute zalm, gebakken tot perfectie. Klaar in 20 minuten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-met-sesamkorst
Snijd de rode peper zo fijn mogelijk, je kunt de zaadlijsten verwijderen of niet, afhankelijk hoe pittig je de zalm graag wilt. Meng de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en fijngesneden rode peper in een middelgrote kom.
Controleer de zalmfilets, misschien zitten er nog wat graatjes in. Als dit zo is, kun je deze gemakkelijk verwijderen met een vispincet. Plaats de zalm in de kom met sojasaus en marineer minimaal een half uurtje.
Je kunt de zalm samen met de marinade ook in een hersluitbare zak doen. Was de groene snijbiet zorgvuldig en maak deze weer droog met een sla centrifuge.
Als je dit gerecht gaat serveren met pasta naar keuze, dan dien je deze tijdens de voorbereiding te koken volgens de verpakking.
Plaats de sesamzaadjes op een bord en druk de zalmfilets aan 1 kant in de zaadjes. Voeg een beetje olijfolie toe aan een middelgrote bakpan en plaats de zalm, met de sesam kant naar beneden, in de koude pan.
Verhit dan op middelhoog vuur. Je zult merken dat hierdoor de zalm helemaal binnenin langzaam opgewarmd wordt, waardoor deze niet droog zal zijn.
Na een paar minuten, als de sesamzaadjes mooi bruin zijn, draai je de zalm om. Verhit olijfolie in de 2e bakpan en bak de snijbiet enkele minuten.
Breng op smaak met peper en zout en een beetje van de soja marinade. Serveer met pasta als je wilt, erwtjes zijn ook erg lekker met dit gerecht! Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.