Deze zalm met sesamkorst is gemarineerd in sojasaus en gember voor een heerlijke zoete en zoute zalm, gebakken tot perfectie. Klaar in 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de rode peper zo fijn mogelijk, je kunt de zaadlijsten verwijderen of niet, afhankelijk hoe pittig je de zalm graag wilt. Meng de sojasaus, sesamolie, gembersiroop en fijngesneden rode peper in een middelgrote kom.
Controleer de zalmfilets, misschien zitten er nog wat graatjes in. Als dit zo is, kun je deze gemakkelijk verwijderen met een vispincet. Plaats de zalm in de kom met sojasaus en marineer minimaal een half uurtje.
Je kunt de zalm samen met de marinade ook in een hersluitbare zak doen. Was de groene snijbiet zorgvuldig en maak deze weer droog met een sla centrifuge.
Als je dit gerecht gaat serveren met pasta naar keuze, dan dien je deze tijdens de voorbereiding te koken volgens de verpakking.
Plaats de sesamzaadjes op een bord en druk de zalmfilets aan 1 kant in de zaadjes. Voeg een beetje olijfolie toe aan een middelgrote bakpan en plaats de zalm, met de sesam kant naar beneden, in de koude pan.
Verhit dan op middelhoog vuur. Je zult merken dat hierdoor de zalm helemaal binnenin langzaam opgewarmd wordt, waardoor deze niet droog zal zijn.
Na een paar minuten, als de sesamzaadjes mooi bruin zijn, draai je de zalm om. Verhit olijfolie in de 2e bakpan en bak de snijbiet enkele minuten.
Breng op smaak met peper en zout en een beetje van de soja marinade. Serveer met pasta als je wilt, erwtjes zijn ook erg lekker met dit gerecht! Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.