Ohmydish.nl


Pepersteak salade

Deze pepersteak salade is zomers met vrolijke kleuren van de krokante groenten. Een simpele salade met een heerlijke steak met peper van de barbecue.

Pepersteak salade
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pepersteak salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram bavette
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 1,5e eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel mosterd
  • ongeveer 40 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 100 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke handenvol veldsla of andere sla naar keuze
  • ongeveer 5 wortels
  • 1/4e komkommer
  • 1 bosui
  • handvol radijsjes
  • 1 snelle ingelegde rode ui
Pepersteak salade ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote kom
  • vijzel of onderkant zware pan
  • bord
  • barbecue of (grill)pan
  • vleestang

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepersteak-salade


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder het overtollige water met een sla centrifuge. Was de radijsjes, verwijder de bladeren en snijd de radijsjes door de helft. Was de komkommer en gebruik een dunschiller om linten te maken. Was en schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de bosui ook in dunne plakjes.

Maak een simpele dressing door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe en blijf mengen met een garde. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Pepersteak salade Pepersteak salade

Pepersteak salade afmaken -- 15 minuten

Kneus de roze en zwarte peperkorrels, dit hoeft niet super fijn. Hiervoor kun je een vijzel gebruiken maar met bijvoorbeeld de onderkant van een pan lukt het ook. Breng de bavette op smaak met zout en druk 1 kant in de gekneusde peperkorrels om zo een peperlaag te creëren.

Verwarm de barbecue of (grill) pan op middelhoge hitte.

Meng de sla samen met radijsjes, komkommerlinten, wortels en de dressing. Verdeel de salade over borden en grill de pepersteak dan enkele minuten aan beide kanten. Bavette is het lekkerste als deze nog rosé is. Laat de steak dan enkele minuten rusten en snijd deze dan in plakjes en serveer op de salade. Maak de salade af met bosui, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Grieks stoofvlees

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.