Een brood van rode linzen en geroosterde paprika is een kruidig Indiaas bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld een bonenschotel. Klaar binnen een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-09-2024
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rode linzen voor ongeveer 10 minuten.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen. Giet de linzen af en voeg ze samen met de geroosterde paprika's (zonder vel), ui, knoflook, peterselie (zonder stelen), citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn toe aan de food processor.
Pureer dit tot het zo glad mogelijk is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de pan in met zonnebloemolie.
Schep het mengsel in de grote kom en roer er beetje bij beetje het kikkererwtenmeel en maizena aan toe. Roer dit goed door, er mogen geen klontjes in zitten.
Verdeel het mengsel gelijkmatig in de pan en strijk de bovenkant glad. Bak het brood dan af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Laat het brood een beetje afkoelen voor je het gaat snijden, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.