Ohmydish.nl


Ingeweckte geroosterde paprika's

Op de markt koop je allerlei lekkernijen, zoals paprika's. Heb je teveel paprika's over? maak dan ingeweckte geroosterde paprika's!

Ingeweckte geroosterde paprika's
40 minuten 8 personen Bijgerechten
Ingeweckte geroosterde paprika's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 - 10 paprika's (je kunt alle kleuren gebruiken)
  • Zout naar smaak
  • Peperkorrels
  • 1 liter azijn
  • 2 uien
  • Olijfolie
  • Suiker
  • 5 -6 takjes dille
  • 1 knoflookbol
Ingeweckte geroosterde paprika's ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Vleestang
  • Oven met rooster
  • Grote bak
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Keukendoek
  • 2 of 3 weckpotten

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingeweckte-geroosterde-paprikas


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Was de paprika's en dep deze droog met behulp van een schone keukendoek. Plaats de paprika's op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak de paprika's 15 minuten lang, of totdat het velletje zwartgeblakerd is. Draai de paprika's tijdens het grillen een aantal keren om.

Vul ondertussen de grote pan met water en breng aan de kook. Sterliseer de weckpotten in het kokend water, gebruik een vleestang om de weckpotten om te draaien. Haal de weckpotten uit de pan en zet deze met de open kant naar beneden op een droge en schone keukendoek.

Ingeweckte geroosterde paprika's Ingeweckte geroosterde paprika's

De geroosterde paprika's inwecken -- 20 minuten

Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Verwijder het velletje door deze los te trekken. Snijd de paprika's dan in lange reepjes en doe ze in een grote bak. 

Snijd de 2 uien in fijne blokjes en plet alle knoflookteentjes. Verdeel de ui, dille, een handvol peperkorrels, knoflook en een theelepel zout over de weckpotten. Meng 1 deel olijfolie op 2 delen azijn, 1 deel suiker en 1 deel water.  Je hoeft dit niet precies af te wegen, het gaat om de verhoudingen. Herhaal deze stap totdat je voldoende vloeistof hebt gemaakt om de weckpotten te vullen. Vul de weckpotten met de paprika slierten en vul deze tot bijna de rand met de vloeistof.

Sluit de weckpotten en bewaar de geroosterde paprika's op een koele en donkere plek tot maximaal een jaar lang.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Abrikozen-ananas galette

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.