Ingeweckte geroosterde paprika's
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingeweckte geroosterde paprika's veganistisch

Op de markt koop je allerlei lekkernijen, zoals paprika's. Heb je teveel paprika's over? Maak dan ingeweckte geroosterde paprika's!

40 minuten
8 personen
Ingeweckte geroosterde paprika's ingrediënten

Recept ingeweckte geroosterde paprika's

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 26-05-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Was de paprika's en dep deze droog met behulp van een schone keukendoek. Plaats de paprika's op het rooster in de voorverwarmde oven.

Bak de paprika's 15 minuten lang, of totdat het velletje zwartgeblakerd is. Draai de paprika's tijdens het grillen een aantal keren om. Vul ondertussen de grote pan met water en breng aan de kook.

Steriliseer de weckpotten in ruim kokend water, gebruik een vleestang om de weckpotten om te draaien.

Haal de weckpotten uit de pan en zet deze met de open kant naar beneden op een droge en schone keukendoek. 

Ingeweckte geroosterde paprika's
Ingeweckte geroosterde paprika's

De geroosterde paprika's inwecken – 20 minuten

Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Verwijder het velletje door deze los te trekken.

Snijd de paprika's dan in lange reepjes en doe ze in een grote bak. Snijd de 2 uien in fijne blokjes en plet alle knoflookteentjes. Verdeel de ui, dille, een handvol peperkorrels, knoflook en een theelepel zout over de weckpotten.

Verwarm 1 deel olijfolie op 2 delen azijn, 1 deel suiker en 1 deel water. Je hoeft dit niet precies af te wegen, het gaat om de verhoudingen. Herhaal deze stap totdat je voldoende vloeistof hebt gemaakt om de weckpotten te vullen.

Verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Vul de weckpotten met de paprika slierten en vul deze tot bijna de rand met de hete vloeistof. 

Sluit de weckpotten en bewaar de geroosterde paprika's op een koele en donkere plek tot maximaal een jaar lang. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
57.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
10.37 g
8.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.2 g
0.05 g
Eiwitten
2.01 g
Vezels
3.89 g
Natrium
326 mg
Mineralen
Ijzer
1.1 mg
Calcium
53.69 mg
Magnesium
28.46 mg
Kalium
28.46 mg
Fosfor
36.33 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.79 mg
Jodium
0.01 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
229.81 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
241.29 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
82.85 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
13.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Ingeweckte geroosterde paprika's"
C zegt op 06-08-2022
Ik kan niet vinden hoe warm het olie, azijn, suiker, water mengsel mag worden en of je dit gerecht uiteindelijk weckt in de weckketel en hoe lang.
Ohmydish zegt op 07-08-2022

Goedemorgen, bedankt voor je oplettendheid. Er stond niet bij dat het mengsel verwarmd moet worden, ik heb het aangepast. Er zit geen maximum temperatuur aan. De vloeistof gaat heet in de weckpotten, deze gaan vervolgens niet meer in een weckketel. Dat is voor dit recept niet perse nodig, let er wel op dat de potten en alles gesteriliseerd is zodat er geen bacteriën in komen die schimmel kunnen vormen. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.