Op de markt koop je allerlei lekkernijen, zoals paprika's. Heb je teveel paprika's over? Maak dan ingeweckte geroosterde paprika's!
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 26-05-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Was de paprika's en dep deze droog met behulp van een schone keukendoek. Plaats de paprika's op het rooster in de voorverwarmde oven.
Bak de paprika's 15 minuten lang, of totdat het velletje zwartgeblakerd is. Draai de paprika's tijdens het grillen een aantal keren om. Vul ondertussen de grote pan met water en breng aan de kook.
Steriliseer de weckpotten in ruim kokend water, gebruik een vleestang om de weckpotten om te draaien.
Haal de weckpotten uit de pan en zet deze met de open kant naar beneden op een droge en schone keukendoek.
Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen totdat je er zonder problemen met je handen aan kunt zitten. Verwijder het velletje door deze los te trekken.
Snijd de paprika's dan in lange reepjes en doe ze in een grote bak. Snijd de 2 uien in fijne blokjes en plet alle knoflookteentjes. Verdeel de ui, dille, een handvol peperkorrels, knoflook en een theelepel zout over de weckpotten.
Verwarm 1 deel olijfolie op 2 delen azijn, 1 deel suiker en 1 deel water. Je hoeft dit niet precies af te wegen, het gaat om de verhoudingen. Herhaal deze stap totdat je voldoende vloeistof hebt gemaakt om de weckpotten te vullen.
Verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Vul de weckpotten met de paprika slierten en vul deze tot bijna de rand met de hete vloeistof.
Sluit de weckpotten en bewaar de geroosterde paprika's op een koele en donkere plek tot maximaal een jaar lang. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Goedemorgen, bedankt voor je oplettendheid. Er stond niet bij dat het mengsel verwarmd moet worden, ik heb het aangepast. Er zit geen maximum temperatuur aan. De vloeistof gaat heet in de weckpotten, deze gaan vervolgens niet meer in een weckketel. Dat is voor dit recept niet perse nodig, let er wel op dat de potten en alles gesteriliseerd is zodat er geen bacteriën in komen die schimmel kunnen vormen. Fijne dag, liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.