Keuken: chinees

24 Recepten

Recepten uit de Chinese keuken


Chinese tomatensoep

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Een Chinese tomatensoep kent iedereen wel, maar heb je deze ook al eens helemaal zelf gemaakt? Eigenlijk heel makkelijk én vooral erg lekker!


Zoetzure woksaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Met behulp van deze lekkere zoetzure woksaus zet jij in een handomdraai een geweldig smakend wokgerecht op tafel! Klaar in minder dan 10 minuten.


Foe yong hai

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Een foe yong hai met kip kennen de meeste van de afhaalchinees, maar maak het eens thuis. Een omelet boordevol groenten geserveerd met een heerlijke saus en rijst.


Chinese eiertaartjes

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze Chinese eiertaartjes zijn lekker zoet en heerlijk voor bij de koffie of thee. Recept voor 5 personen, of 10 eiertaartjes. Klaar in 35 minuten.


Tjaptjoi

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (54)

Tjaptjoi, ofwel tjap tjoy of chop chuey, is een Amerikaans gerecht met Aziatische invloeden. Heerlijk en snel wokgerecht met biefstuk, verse groenten en noodles.


Zelfgemaakte hoisinsaus

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.


Dumplings met gehakt

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Maak een 20-tal gestoomde Chinese dumplings zonder al teveel moeite! De dumplings zijn klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.


Oosterse sperziebonen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.


Zelf loempia's maken

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (31)

Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf loempia's maken ? Goedkoop en makkelijk recept om zelf loempia's te maken. Gevuld met gehakt, wortelen en meer. Klaar in een half uur tijd, recept voor 20 loempia's.

Categorie Lunch Kooktijd 30 minuten Aantal personen 10 personen

Zelf loempia's maken

Ingrediënten


  • 20 loempiavellen
  • 500 gram gemengd gehakt
  • Olijfolie
  • 2 cm verse gember
  • 4 lente uitjes
  • 3 wortelen
  • 1 kleine verpakking glasnoedels
  • Sojasaus naar smaak
  • Worcestershiresaus naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Chilisaus om erbij te serveren

Bereiding

(31)
1
Snijd de lente uitjes in dunne ringen. Schil en rasp de wortelen en verse gember. Verhit wat olijfolie in een grote bakpan en bak daarin het gemengd gehakt goudbruin. Voeg de geraspte wortel toe en bak een aantal minuten mee.
2
Voeg de gesneden lente ui en geraspte gember toe. Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, sambal en Worcestershiresaus. Vul een kom met de glasnoedels en giet er kokend water overheen. Dek de kom af met huishoudfolie.
3
De glasnoedels zullen na een aantal minuten transparant en zacht geworden zijn. Spoel de glasnoedels af met koud water en giet af. Voeg de glasnoedels toe aan het gemengd gehaktmengsel en laat geheel afkoelen. Zelf loempia's maken
4
Je kunt beginnen met het rollen van de loempia's zodra de vulling afgekoeld is. Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 hoek naar boven wijzend. Plaats wat van de vulling bovenop de loempiavel en vouw deze dan naar binnen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.