Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Zelfgemaakte hoisinsaus

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.

Zelfgemaakte hoisinsaus
10 minuten 4 personen Sauzen
Zelfgemaakte hoisinsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eetlepel maïs of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram miso pasta (te koop bij de toko)
  • 60 gram ahornsiroop
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijnazijn)
  • 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
Zelfgemaakte hoisinsaus
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Snijplank en koksmes

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

10 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-hoisinsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Haal de miso alvast uit de koelkast, deze lost namelijk beter op wanneer deze niet al te koud is. Pel en snijd de knoflookteen in zo fijn mogelijke stukjes. Meer voorbereiding is niet nodig!

De zelfgemaakte hoisinsaus afmaken -- 5 minuten

Verhit een eetlepel maïs of zonnebloemolie in een klein sauspannetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Fruit deze ongeveer 30 seconden aan, voeg dan een halve theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. Voeg dan na 30 seconden de ahornsiroop toe samen met de rijstwijnazijn en miso pasta. Meng het geheel goed samen met behulp van de garde, totdat er een mooi en glad mengsel over is gebleven.

Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week nadat je de hoisinsaus hebt gemaakt.

Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Kippenlever paté
Volgend recept →
Romige komkommersalade

Kerstrecepten

Kerstrecepten voor de tijd van het jaar waar je fijn samen eet en geniet van verschillende soorten lekkernijen. Ben je op zoek naar lekkere kerstgerechten? Neem dan een kijkje in dit overzicht van kerstrecepten en maak er een perfect kerstdiner mee.