Zelfgemaakte hoisinsaus

(10)

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Zelfgemaakte hoisinsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eetlepel maïs of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram miso pasta (te koop bij de toko)
  • 60 gram ahornsiroop
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijnazijn)
  • 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
Zelfgemaakte hoisinsaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Snijplank en koksmes

Bereiding


Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-hoisinsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Haal de miso alvast uit de koelkast, deze lost namelijk beter op wanneer deze niet al te koud is. Pel en snijd de knoflookteen in zo fijn mogelijke stukjes. 

De zelfgemaakte hoisinsaus afmaken -- 5 minuten

Verhit een eetlepel maïs of zonnebloemolie in een klein sauspannetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Fruit deze ongeveer 30 seconden aan, voeg dan een halve theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. 

Voeg na 30 seconden de ahornsiroop toe samen met de rijstwijnazijn en miso pasta. Meng het geheel goed samen met behulp van de garde, tot het mengsel mooi glad is.

 Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. 

Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. 

Zelfgemaakte hoisinsaus: Veel gestelde vragen

Hoe lang kun je hoisinsaus bewaren?

Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week in de koelkast.

Waar gebruik je hoisinsaus voor?

Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.

Wat vind jij van dit recept?
10 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kippenlever paté
Volgend recept →
Romige komkommersalade

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!