Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-hoisinsaus
Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week nadat je de hoisinsaus hebt gemaakt.
Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.