Ohmydish.nl


Zelfgemaakte hoisinsaus

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.

10 minuten 4 personen Sauzen
Zelfgemaakte hoisinsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eetlepel maïs of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram miso pasta (te koop bij de toko)
  • 60 gram ahornsiroop
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijnazijn)
  • 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
Zelfgemaakte hoisinsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Snijplank en koksmes

Bereiden


10 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelfgemaakte-hoisinsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Haal de miso alvast uit de koelkast, deze lost namelijk beter op wanneer deze niet al te koud is. Pel en snijd de knoflookteen in zo fijn mogelijke stukjes. 

De zelfgemaakte hoisinsaus afmaken -- 5 minuten

Verhit een eetlepel maïs of zonnebloemolie in een klein sauspannetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Fruit deze ongeveer 30 seconden aan, voeg dan een halve theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. 

Voeg na 30 seconden de ahornsiroop toe samen met de rijstwijnazijn en miso pasta. Meng het geheel goed samen met behulp van de garde, tot het mengsel mooi glad is.

 Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. 

Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. 

Zelfgemaakte hoisinsaus: veelgestelde vragen

Hoe lang kun je hoisinsaus bewaren?

Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week in de koelkast.

Waar gebruik je hoisinsaus voor?

Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Kippenlever paté
Volgend recept →
Romige komkommersalade

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.