Het hoofdgerecht steelt vaak de show tijdens het kerstdiner. Weet jij al wat je gaat maken of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken?
Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de feestdagen? Gaat het dit jaar een hoofdgerecht van vlees, vis of vegetarisch worden? Of misschien wel een volledig vegetarische kerst.
Verras je gasten bijvoorbeeld eens met een hele kalkoen. Teveel gedoe voor je maar wil je toch kalkoen serveren? Dan zijn deze heerlijke kalkoenrolletjes ook een aanrader.
Een biefstuk is altijd goed wat mij betreft, maar heb je al eens een hertenbiefstuk of kangoeroe biefstuk gegeten?
Laat de vis voor je hoofdgerecht al fileren en schoonmaken door de visboer en je hoeft er alleen nog maar wat bijgerechten bij te verzinnen.
Er zijn verschillende manieren om een volledig menu te bedenken. Om ervoor te zorgen dat het menu één geheel is, kun je eventueel een thema kiezen. Kies bijvoorbeeld een klassiek menu of ga voor een bepaalde keuken, zoals Franse gerechten. Of ga voor een budget kerst, of juist een heel uitbundige en uitgebreide kerst.
Foto | Recept |
---|---|
Zeebaars met gnocchi en beurre blancRecept voor 4 personenEen visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht! Naar recept | |
Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijzeRecept voor 4 personenTijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn recept. Naar recept | |
Parelhoen met cranberries en aardappelwafelsRecept voor 6 personenParelhoen met cranberries en aardappelwafels is hét perfecte kerstgerecht. Alles voorbereiden en terwijl je gasten er zijn makkelijk af te maken, ideaal! Naar recept | |
Hele kalkoen bereiden in de ovenRecept voor 6 personenEen hele kalkoen bereiden in de oven vult je huis enkele uren met een heerlijke geur. Deze kalkoen met een geweldige kruidenboter is het perfecte pronkstuk tijdens de feestdagen! Naar recept | |
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkoolRecept voor 4 personenZet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst? Naar recept | |
Stoofpot van wild zwijnRecept voor 2 personenDeze stoofpot van wild zwijn moet 3.5 uur op staan, in de tussentijd ruikt je huis urenlang naar heerlijk eten! Naar recept | |
Vegetarische champignon BourguignonRecept voor 4 personenDeze vegetarische champignon Bourguignon is klaar in een half uur en ontzettend smaakvol door gebruik van verschillende soorten champignons en kleine uitjes Naar recept | |
Roodbaars met spinazie en champignonsRecept voor 2 personenDit recept lijkt veel werk, maar valt best mee! Een roodbaars met spinazie en champignons is klaar in 35 minuten Naar recept | |
Klassieke saltimbocca met knolselderijpureeRecept voor 2 personenEen klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree. Naar recept | |
Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortelRecept voor 4 personenOp zoek naar een vrij makkelijk en feestelijk hoofdgerecht? Deze kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel staan binnen een half uur op tafel. Naar recept |
Neem een kijkje tussen al mijn kerstrecepten, en maak zo jou ideale kerstmenu.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/10-x-kerst-hoofdgerechten
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.