Ohmydish.nl


Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Een visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht!

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 zeebaars filets
  • 4 wortelen
  • 1 prei
  • gnocchi om erbij te serveren
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • beurre blanc om erbij te serveren
Zeebaars met gnocchi en beurre blanc ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote bakpan
  • 2 grote bakpannen
  • visschep

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeebaars-met-gnocchi-en-beurre-blanc


Als je zelf gnocchi wilt maken met maar een paar ingrediënten, kun je hier het beste mee beginnen. Gebruik dan bijvoorbeeld ons basis gnocchi recept, laat de salieboter dan simpelweg achterwege. 

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de wortelen en snijd deze in dunne slierten (julienne). Was de prei goed en snijd het witte gedeelte in stukken van ongeveer 3 centimeter. 

Kook deze tonnetjes prei enkele minuten in een beetje kokend water. Haal ze uit het water en zet ze vervolgens opzij.

Snijd ondertussen de overige prei in dunne slierten en meng deze met de wortelslierten.

Maak de beurre blanc en zet deze vervolgens opzij. Bestrooi de zeebaars met peper en zout.

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc
Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Zeebaars met gnocchi en beurre blanc afmaken – 15 minuten

Verhit boter in een grote bakpan en bak hierin de gnocchi tot de buitenkant mooi bruin en krokant is geworden.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de slierten wortel en prei enkele minuten en breng deze dan op smaak met peper en zout. 

Voeg de 'tonnetjes' prei dan ook toe en bak deze nog kort in dezelfde pan.

Verhit een scheut olijfolie met een klein beetje boter in een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de zeebaars enkele minuten op de huid.

Draai de zeebaars dan om en zet het vuur uit, zo zorg je ervoor dat de zeebaars niet te gaar zal worden. De warmte van de pan zal de zeebaars verder garen.

Verdeel de gebakken gnocchi over borden, plaats een hoopje wortel en preislierten in het midden. Leg hierop de gebakken zeebaars met de huid naar boven. Verdeel dan meer van de slierten op de vis en maak af met eventueel de ‘tonnetjes’ prei en beurre blanc. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Pasta pesto met kip
Volgend recept →
Pommes noisette

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.