Een macaroni kruidenmix zelf maken is zóveel lekkerder dan het gebruik van een kant-en-klaar zakje met kruiden. Je maakt deze binnen enkele minuten en je maakt er de lekkerste pastasaus mee.
Het maken van een kruidenmix is heel erg makkelijk, en voor deze macaroni kruidenmix heb je zelfs niet eens een vijzel nodig en kun je de gedroogde kruiden en gemalen kruiden simpelweg met elkaar mengen voor de lekkerste pasta.
Het grootste voordeel van het maken van kruidenmixen is dat er geen extra ingrediënten gebruikt worden, enkel specerijen en kruiden, waardoor er geen chemische smaak aan te pas komt. Daarnaast zit er doorgaans minder zout in en je kunt de kruidenmix naar eigen smaak aanpassen.
Je kunt voor de spaghetti kruidenmix naast het gebruik van gedroogde basilicum en oregano ook gedroogde tijm en/of rozemarijn naar smaak toevoegen.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 13-08-2025, dit recept is voor 8 personen en duurt 5 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 30-11-2025
Het maken van een macaroni kruidenmix is een kwestie van alle kruiden met elkaar mengen.
Wanneer je zwarte peperkorrels gebruikt, kun je deze zelf fijn malen met een vijzel en stamper.

Tip: bewaar de kruidenmix in een goed afgesloten potje, dan blijven de kruiden maandenlang goed.
Met deze macaroni kruidenmix kun je ongeveer 1 kg pastasaus maken, zoals een tomatensaus met gehakt. Geniet ervan!
Bekijk hier al onze macaroni recepten.
Kan ik verse kruiden gebruiken?
Je kunt verse kruiden gebruiken zolang je de kruidenmix direct gaat gebruiken. Mocht je de kruidenmix willen bewaren, dan dienen de kruiden gedroogd te zijn. Je kunt de verse kruiden eventueel ook zelf drogen en verkruimelen om de kruidenmix lang te kunnen bewaren.
Welke kruiden passen nog meer goed bij pastasaus?
Voor het maken van deze macaroni kruidenmix kun je naast gedroogde basilicum en oregano, ook gedroogde tijm en/of gedroogde rozemarijn gebruiken.
Per 1 persoonsportie / stuk:
| Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 0.25 | eetlepel | paprikapoeder | 7.06 | 0.70 g | - | 0.25 g | 0.05 g | 0.30 g | 0.40 g | 0.60 mg | 0.48 mg | 3.60 mg | - | 48.00 mg | 7.00 mg | - | - | - | - | 1.40 mg | - | - | 0.01 mg | 0.03 mg | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | eetlepel | gedroogde basilicum | 0.39 | 0.06 g | - | 0.01 g | - | 0.02 g | 0.02 g | 0.04 mg | 0.01 mg | 2.63 mg | - | 4.25 mg | 0.63 mg | - | - | - | - | 0.08 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | theelepel | zwarte peper | 0.77 | 0.13 g | - | 0.01 g | - | 0.03 g | 0.05 g | 0.10 mg | 0.07 mg | 1.00 mg | - | 3.25 mg | 0.45 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.06 | theelepel | zout | - | - | - | - | - | - | - | 150.00 mg | - | 0.04 mg | 1.09 mg | 0.02 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.25 | theelepeltjes | knoflookpoeder | 1.66 | 0.36 g | 0.03 g | 0.01 g | - | 0.08 g | 0.05 g | 0.33 mg | 0.02 mg | 0.91 mg | 0.13 mg | 5.97 mg | 1.65 mg | - | 0.01 mg | - | 0.07 µg | 0.16 mg | - | 0.05 mg | - | - | 0.01 mg | - | - | - | - | - | |
| 0.13 | eetlepel | gedroogde oregano | 1.39 | 0.19 g | - | 0.04 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.06 g | 0.08 mg | 0.19 mg | 6.00 mg | - | 6.00 mg | 0.75 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 0.06 | theelepel | chilipoeder | 1.19 | 0.10 g | - | 0.05 g | 0.01 g | 0.04 g | 0.08 g | 3.13 mg | 0.04 mg | 0.86 mg | - | 6.25 mg | - | - | - | - | - | 0.20 mg | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | |
| 12.46 | 1.53 g | 0.03 g | 0.36 g | 0.08 g | 0.51 g | 0.66 g | 154.26 mg | 0.80 mg | 15.03 mg | 1.21 mg | 73.73 mg | 10.47 mg | - | 0.01 mg | - | 0.07 µg | 1.83 mg | - | 0.05 mg | 0.02 mg | 0.04 mg | 0.01 mg | - | - | - | - | - | ||||
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!