Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van pastadeeg volgens dit recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de pompoen, het is niet nodig om deze te schillen maar verwijder wel de harde steel en zaadlijsten. Snijd in grove stukken en verdeel over de ovenplaat.
Pel de ui, snijd deze grof en leg tussen de pompoenstukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ongeveer 30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de stukken. Pureer de pompoen en ui tot een gladde puree en zet opzij.
Verwarm roomboter in een kleine pan op laag vuur, laat dit rustig bruin worden. Hier krijgt de boter een nootachtige smaak van die perfect past bij deze ravioli.
Snijd de amaretti koekjes fijn en roer deze samen met het gemberpoeder, rasp van de citroen en een beetje geraspte parmezaanse kaas door de pompoenpuree. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling zoveel mogelijk afkoelen.
Haal het pastadeeg door de pasta machine zodat je lange plakken krijgt. Verdeel een lepeltje pompoenvulling in 2 rijen over het pastadeeg, laat genoeg ruimte tussen de vulling.
Besmeer de randen met een klein beetje water en leg een tweede plak deeg bovenop de vulling. Druk met je handen het deeg op elkaar, om de vulling heen zodat je de lucht eruit duwt. Gebruik een ravioli snijder om vierkantjes uit te snijden.
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Herhaal het maken van de ravioli tot al het deeg is gebruikt en dek de ravioli ondertussen af met bijvoorbeeld een schone theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Kook de ravioli gaar in enkele minuten, plaats er niet teveel tegelijk in de pan omdat ze aan elkaar kunnen gaan plakken.
Serveer met de bruine boter (beurre noisette), geraspte parmezaanse kaas en eventueel pompoenpitten. Eet smakelijk!
Deze pasta is best vullend, dus als je eventueel nog over zou hebben is het heerlijk om deze later op te bakken in een beurre noisette.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.