Een vegetarische zoete aardappel curry met krokante kikkererwten staat binnen 50 minuten op tafel. Een beetje pittig, een beetje fris en vrij makkelijk te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze na een nacht weken in koud water, eerst gaar te koken in kokend water. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.
Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grote blokjes. Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflook fijn en de ui in dunne halve ringen.
Snijd de geroosterde rode paprika grof en hak de peterselie grof.
Rasp de limoenschil fijn en pers het sap uit de limoen. Meng het sap en de rasp met de kokosmelk en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Giet de kikkererwten af en verdeel deze over de bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met ongeveer 3 eetlepels sesamolie en bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Verhit ondertussen olie in een grote bakpan en bak hierin de zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Voeg de rode peper pasta, geroosterde paprika, halve theelepel komijn en een halve theelepel koriander toe en bak dit nog kort mee. Schenk de kokosmelk en limoen erbij en breng aan de kook.
Plaats de deksel op de pan en laat de zoete aardappel ongeveer 15 minuten garen.
Zodra de kikkererwten krokant zijn verdeel je hier een halve theelepel koriander en een halve theelepel komijn overheen samen met wat zout en zet opzij.
Laat de curry inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, gehakte peterselie en krokante kikkererwten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.