Ohmydish.nl


Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten

Een vegetarische zoete aardappel curry met krokante kikkererwten staat binnen 50 minuten op tafel. Een beetje pittig, een beetje fris en vrij makkelijk te maken.

Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten
50 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 1 kg zoete aardappels
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 recept voor rode curry pasta (ongeveer 2 eetlepels)
  • olie om mee te bakken
  • 2 limoenen (rasp + sap)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 geroosterde rode paprika's
  • ongeveer 100 gram kikkererwten (gedroogd of uit blik)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • peper en zout naar smaak
  • handvol platte peterselie
  • rijst om erbij te serveren
Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • citrus rasp en pers

Bereiden

50 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-curry-met-krokante-kikkererwten


Voorbereiding -- 20 minuten

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze na een nacht weken in koud water, eerst gaar te koken in kokend water. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in grote blokjes. Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflook fijn en de ui in dunne halve ringen en snijd de geroosterde rode paprika grof. Hak de peterselie grof. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rasp de limoenschil fijn en pers het sap uit de limoen. Meng het sap en de rasp met de kokosmelk en zet opzij.

Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten

Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten afmaken -- 30 minuten

Giet de kikkererwten af en verdeel deze over de bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met ongeveer 3 eetlepels sesamolie en bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Verhit ondertussen olie in een grote bakpan en bak hierin de zoete aardappel ongeveer 10 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de rode peper pasta, geroosterde paprika, halve theelepel komijn en een halve theelepel koriander toe en bak dit nog kort mee. Schenk de kokosmelk en limoen erbij en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en laat de zoete aardappel ongeveer 15 minuten garen.

Zodra de kikkererwten krokant zijn verdeel je hier een halve theelepel koriander en een halve theelepel komijn overheen samen met wat zout en zet opzij.

Laat de curry inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, gehakte peterselie en krokante kikkererwten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Snelle tomatensalsa

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.