Zelf rode curry pasta maken
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf rode curry pasta maken

Een rode curry pasta is nóg lekkerder als je deze zelf maakt. Maak gebruik van een vijzel of blender voor deze geurige en kruidige smaakmaker.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 17-09-2017.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-02-2022

Een rode curry pasta kun je natuurlijk gemakkelijk kant-en-klaar kopen, want er bestaan vele soorten in die erg lekker zijn. Maar wat er zelfs nóg lekkerder is, is om deze eens zelf te maken. Je kunt deze dan ook makkelijk langer bewaren óf in porties invriezen.

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroengras stengel (of gebruik gehakte sereh uit een potje als je geen verse kunt vinden)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 theelepel suiker
  • ongeveer 3 cm verse gember wortel
Zelf rode curry pasta maken ingrediënten Zelf rode curry pasta maken ingrediënten Je kunt deze rode peper pasta maken met een vijzel of een (kleine) blender. Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, gember, citroengras stengel en rode pepers grof. Laat de zaadlijsten in de peper voor extra pit. Zelf rode curry pasta maken Zelf rode curry pasta maken Voeg dit allemaal toe aan de vijzel en stamp dit fijn. Als je een blender gebruikt kun je het beste wel de zonnebloem en sesamolie meteen toevoegen. Voeg dan ook de suiker en gemalen koriander toe en meng tot een geheel. Gebruik bijvoorbeeld in een overheerlijke curry. Je kunt de rode peper pasta eventueel in porties invriezen om deze lang te bewaren. Geniet ervan!

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Zelf rode curry pasta maken"
Henny zegt op 20-10-2020
Hoeveel gehakte sereh ( uit een potje', moet ik gebruiken
Ohmydish zegt op 20-10-2020
Hallo Henny, een flinke theelepel uit een potje staat ongeveer gelijk aan 1 verse citroengras stengel. Fijne dag!
Henny zegt op 20-10-2020
Veronique, Bedankt voor de snelle reactie. Ga het snel eens maken leuk om te doen en beter dan uit een potje. Ik geniet altijd van de site, ga zo door. Fijne dag. Groet henny
Ohmydish zegt op 20-10-2020
Graag gedaan Henny en dankjewel voor je compliment! Helemaal met je eens dat het veel beter is dan uit een potje, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.