Ohmydish.nl


Wortel chutney

Een zelfgemaakte wortel chutney, zoet-zuur met verschillende kruiden. Fris van smaak en toch hartig, heerlijk als extraatje op een broodje.

Wortel chutney
30 minuten 6 personen Bijgerechten
Wortel chutney

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 400 gram wortels
  • 1 kaneelstok
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1 steranijs
  • 1 kleine gedroogde chili peper
  • ongeveer 100 ml rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak
Wortel chutney ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • grove rasp
  • middelgrote pan met deksel

Bereiden

30 minuten 6 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortel-chutney


Voorbereiding -- 5 minuten

Begin met het schillen van de wortels en verwijder de uiteindes. Gebruik een grove rasp om de wortels te raspen. Schil de gember wortel en snijd in grove stukken, zodat je deze makkelijk weer uit de wortel chutney kunt halen.

Wortel chutney Wortel chutney

Wortel chutney afmaken -- 25 minuten

Plaats de geraspte wortel in de middelgrote pan en bak dit kort aan zonder olie of boter toe te voegen. Voeg dan suiker, gember, chili peper, steranijs en kaneel toe. Bak het nog enkele minuten langer en schenk de rijst wijnazijn erbij. Plaats een deksel op de pan en laat het rustig op laag vuur garen.

Roer af en toe om en zodra de wortel zacht genoeg is geworden is de chutney klaar. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de kaneel, chili peper, steranijs en gember voor het serveren. Deze chutney is heerlijk op een broodje, zoals bijvoorbeeld met gehaktballetjes of een hamburger. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.