Een zelfgemaakte wortel chutney, zoet-zuur met verschillende kruiden. Fris van smaak en toch hartig, heerlijk als extraatje op een broodje.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het schillen van de wortels en verwijder de uiteindes. Gebruik een grove rasp om de wortels te raspen.
Schil de gember wortel en snijd in grove stukken, zodat je deze makkelijk weer uit de wortel chutney kunt halen.
Plaats de geraspte wortel in de middelgrote pan en bak dit kort aan zonder olie of boter toe te voegen. Voeg dan suiker, gember, chili peper, steranijs en kaneel toe.
Bak het nog enkele minuten langer en schenk de rijst wijnazijn erbij. Plaats een deksel op de pan en laat het rustig op laag vuur garen.
Roer af en toe om en zodra de wortel zacht genoeg is geworden is de chutney klaar.
Breng op smaak met peper en zout en verwijder de kaneel, chili peper, steranijs en gember voor het serveren.
Deze chutney is heerlijk op een broodje, zoals bijvoorbeeld met gehaktballetjes of een hamburger. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.