Wortel chutney

(4)

Een zelfgemaakte wortel chutney, zoet-zuur met verschillende kruiden. Fris van smaak en toch hartig, heerlijk als extraatje op een broodje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Wortel chutney

Ingrediënten


  • ongeveer 400 gram wortels
  • 1 kaneelstok
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 1 steranijs
  • 1 kleine gedroogde chili peper
  • ongeveer 100 ml rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • grove rasp
  • middelgrote pan met deksel

Wortel chutney Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortel-chutney


Voorbereiding – 5 minuten

Begin met het schillen van de wortels en verwijder de uiteindes. Gebruik een grove rasp om de wortels te raspen.

Schil de gember wortel en snijd in grove stukken, zodat je deze makkelijk weer uit de wortel chutney kunt halen. 

Wortel chutney
Wortel chutney

Wortel chutney afmaken – 25 minuten

Plaats de geraspte wortel in de middelgrote pan en bak dit kort aan zonder olie of boter toe te voegen. Voeg dan suiker, gember, chili peper, steranijs en kaneel toe.

Bak het nog enkele minuten langer en schenk de rijst wijnazijn erbij. Plaats een deksel op de pan en laat het rustig op laag vuur garen.

Roer af en toe om en zodra de wortel zacht genoeg is geworden is de chutney klaar.

Breng op smaak met peper en zout en verwijder de kaneel, chili peper, steranijs en gember voor het serveren.

Deze chutney is heerlijk op een broodje, zoals bijvoorbeeld met gehaktballetjes of een hamburger. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-10-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Wortel chutney

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.