Ohmydish.nl


Stokbroodje met mini gehaktballetjes

Geniet van een heerlijke lunch met dit stokbroodje met mini gehaktballetjes. Klaar in 25 minuten, geserveerd met een huisgemaakte saus.

Stokbroodje met mini gehaktballetjes
25 minuten 4 personen Lunch
Stokbroodje met mini gehaktballetjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 groot stokbrood (bruin / wit)
  • 200 gram gemengd gehakt
  • Boter om mee te bakken
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • Halve sjalot
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 jalapeño peper
  • Halve rode peper
  • Gemengde sla
  • Halve komkommer
  • 1 wortel
  • Optioneel: kiemen als garnering
Stokbroodje met mini gehaktballetjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender
  • Broodmes
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine bakpan
  • Kleine kom
  • Dunschiller

Bereiden

25 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stokbroodje-met-mini-gehaktballetjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in kleine stukjes. Haal ook de zaadlijsten uit de jalapeño peper en snijd in ringen. Schil de wortel en komkommer, snijd in dunne reepjes. Tip: Je kunt makkelijk de komkommerzaadjes eruit snijden door eerst dunne plakken te snijden, totdat je bij de zaadlijsten komt. Draai de komkommer dan om, en herhaal deze stap.

Pureer de tomatenpuree, de helft van de knoflook, rode peper en sjalot in de blender tot een gladde saus.

Combineer het gemengd gehakt met de andere helft van de knoflook, ketjap, peper en zout in de kleine kom. Gebruik je handen om kleine gehaktballetjes te vormen. Verhit boter in de kleine bakpan en voeg de gehaktballetjes toe. Omdat de gehaktballetjes zo klein zijn, zullen deze in 5 minuten klaar zijn.

Stokbroodje met mini gehaktballetjes ingrediënten Stokbroodje met mini gehaktballetjes ingrediënten

Het stokbroodje met mini gehaktballetjes afmaken -- 5 minuten

Snijd de stokbrood in 4 stukken. Verdeel de gemengde salade, komkommer- en wortelreepjes over het broodje. Verdeel dan een aantal gehaktballetjes en garneer met jalapeño pepers. Serveer met de tomatensaus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.